A Facebook is megcsinálná saját Sirijét

Skarp 2015.07.15. 10:27 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 389

Egyre több nagy cég törne be a virtuális asszisztensek piacára. A hírek szerint Zuckerberg vállalata is ilyenre készül a Moneypenny fedőnevű alkalmazással, ami reményeik szerint könnyebbé tenné az emberek életét.

moneypenny

A hírek szerint Moneypennyt a cégnél belső tesztelésnek vetik alá. Azok kedvéért, akik zacskóban nőttek fel: Moneypenny James Bond főnökének, M-nek a titkárnője. Elmondásuk szerint emberibbé teszi a modern digitális asszisztensek világát, megkérhetjük például egy HDTV megvásárlására, természetesen előtte alapos kutatással megspékelve a feladatot.

Nem sokat tudni egyelőre a kódnéven és az igencsak homályos funkciólistán kívül, de a hírek szerint Moneypenny a Messenger részeként jöhetne majd. A Szílicium-völgyi nagyok, az Apple, a Google és a Microsoft már rendelkeznek saját megoldásaikkal Siri, Google Now és Cortana formájában, bár egyik sem rendelkezik humán háttérrel. A Facebook válasza ezekre egyelőre leginkább átmenetnek tűnik Siri és az Amazon “Echo” programja között.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Orginc - 2015.07.15. 21:10

    Legyen a neve : Skynet…

  2. Dr. Csoki - 2015.07.17. 02:01

    Most is beirsz mindent googlebe, de amugy is mindent a google bongeszojen, a chrome-on keresztul csinalsz. Miert parasabb, ha belemondod? Ugyan az csak egy hangfelismeres+szovegfelolvasas komboval megspekelve….

Szólj hozzá Te is!