UBS: A júniusi negyedévben ismét rekordot dönthetett az Apple

Sloan 2015.07.10. 16:37 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 175

Az UBS legfrissebb kutatása szerint, az Apple ismét egy rekordokat döntő félévről készül beszámolni: az iPhone eladások ugyanis új magasságokba jutottak – leginkább a kínai növekedésnek köszönhetően.

iphone6es6plus

A UBS Evidence Lab iPhone Monitor adatai alapján, Steven Milunovich elemző kedden azt mondta, hogy 51 millióra becsüli a most lezárult júniusi negyedévben eladott iPhone-ok számát. A kínai piaci növekedés fontos szerepet játszott az Apple eredményeiben: Kínában ugyanis egyre több felhasználó vált újabb, drágább eszközökre és hosszú időn keresztül kitartanak a márka mellett.

Több Wall Street-i elemző is aggodalommal szemléli a tényt, mely szerint a kínai gazdaság lassulása rossz hatással lehet az Apple-re. Tao Wang, az UBS közgazdásza azonban azt állítja, hogy a kínai tőzsde jelenlegi válsága nem fog jelentős mértékben kihatni az ország gazdaságára.

Az Apple június 21-én, kedden tartja negyedéves értékelését. Az iPhone eladásokról szóló becslések 40-50 millió között vannak – bizonyos cégek azonban különösen optimisták, – többek között a Brean Capital és a  Morgan Stanley – 53 milliós nagyságrendekről beszélnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Sanyi - 2015.07.11. 14:16

    Junius21 mar el mult :)

Szólj hozzá Te is!