A Spotify arra bíztat, hogy az App Store helyett a weben fizessünk elő rájuk

Sloan 2015.07.10. 15:46 Apple, Egyéb 0 db 456

A Spotify e-mailben kéri előfizetőit, hogy ezentúl ne az App Store-on keresztül fizessenek a szolgáltatásért – írja a The Verge.

spotifylogo

A levélben arról tájékoztatják a Spotify előfizetőket, hogy akár 3 dollárt is megtakaríthatnak, ha az App Store helyett a Spotify oldalán fizetnek elő a zenei szolgáltatásra. A Spotify-nál ugyanis 9,99 dollárért, míg az App Store-ban – a 30%-os díjjal, amit az Apple minden app és előfizetés bevételéből zsebre tesz -12,99 dollárért érhető el a szolgáltatás.

Azok, akik az App Store-on keresztül szeretnének előfizetni, úgy gondolhatják, hogy a Spotify drágább, mint az Apple nemrég megjelent Music szolgáltatása – a Spotify azonban csak akkor kerül 12,99 dollárba, ha az App Store-on keresztül fizetnek elő rá. A Spotify e-maljében arról is részletes tájékoztatást adnak, miként kapcsolható ki az App Store automatikusan megújuló előfizetés opciója, majd a Spotify weboldalára irányítja őket, hogy ott iratkozzanak fel újra a szolgáltatásra.

Továbbra is a Spotify uralja az on demand streaming zenei szolgáltatások piacát, 75 millió aktív felhasználóval és 20 millió előfizetővel, az Apple Music hatása az üzletágra azonban egyelőre megjósolhatatlan.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!