A brit bankok gőzerővel készülnek a helyi Apple Pay rajtra

Skarp 2015.07.08. 10:42 Apple, Egyéb 0 db 160

Küszöbön a szigetországi rajt, s számos, a partnerprogramban résztvevő bank és pénzintézet teszi meg az utolsó lépéseket a szolgáltatás elindulása előtt. Egyesek meglepő eredményre jutottak, miután megpróbálták hozzáadni kártyáikat.

applepay_uk

A Santander ügyfelei például arról számoltak be a Macrumors fórumain, hogy hozzá tudták adni kártyáikat a Passbookhoz, amik így elérhetővé váltak telefonjukon, illetve Apple Watchukon is. A júzerek arról számoltak be, hogy még visszaigazoló emailt is kaptak a Santandertől, ami arról tájékoztatta őket, hogy most már használhatják a szolgáltatást.  Volt aki McDonaldsban is képes volt fizetni vele.

Egyikük ezzel némileg ellentmondóan arról számolt be, hogy azt az infót kapta a tőlük, hogy a bank rendszere még nem él és akiket engedett regisztrálni hamarosan törölve lesznek, szóval a részletek még némileg homályosak. Egy biztos, akik regisztrálni szeretnék Santander kártyájukat, azoknak US-re kell állítaniuk régiójukat UK-ről, majd a kártya hozzáadása után vissza – a kártya ezután is elérhető marad. Ez nyilvánvalóan kiskapu, de azt jelzi, hogy a rajt tényleg a küszöbön áll.

Más bankoknál, pl. MBNA vagy a Nationwide esetében a hozzáadásnál “Kérjük lépjen kapcsolatba kártyakibocsátójával” vagy az “Ön kibocsátója még nem támogatja a szolgáltatást” hibaüzenetet kapták a felhasználók. Hivatalos dátum továbbra sincs, belsős anyagokban azonban már felmerült a július 14. Az indulás napjától mintegy negyedmillió elfogadóhelyen fizethetnek majd a britek okostelefonjainkkal, tabletjeinkkel, okosóráinkkal.

A Barclays eközben továbbra sem hajlandó beadni a derekát, kitart saját, a szakértők szerint nem túl fényes jövőjű bPay megoldása mellett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!