Az iOS 8.4 videókra limitálja a Home Sharing funkciót

Sloan 2015.07.03. 17:57 Apple, iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 422

Miközben az iOS 8.4  egy sor zenei újdonsággal debütált, a háttérben egy másik fontos változást is hozott a frissítés: az otthoni megosztás funkció videókra korlátozását.

itunes12_home_sharing

Ahogy az Apple fórumokon olvasható, iOS-en zenével már nem elérhető a Home Sharing, így az iPhone, iPad és iPod tulajdonosok kénytelenek lesznek harmadik féltől származó szoftver után nézni, hogy iTunes könyvtárukból streamelhessenek. Az Apple június 30-án frissítette Home Sharing weboldalát, hogy az új iOS megjelenésével párhuzamosan erről az újdonságról is tájékoztassa a felhasználókat.

A Home Sharing funkció még 2011-ben, az iOS 4.3 részeként jelent meg, azzal a céllal, hogy az iPhone, iPad és iPod felhasználók digitális tartalmakat streamelhessenek egy központi számítógépen futó iTunes-ról, ami a közös hálózatra csatlakozott összes eszköz  számára elérhető volt. Az utóbbi időben és bétákban azonban egy ideje szünetelt a funkció működése.

Most azonban, az Apple Music családi előfizetésével némileg értelmetlenné vált az otthoni megosztás életre hívása, a 14,99 dolláros havidíjért ugyanis egy 6 tagú család kaphat hozzáférést az új zenei szolgáltatás katalógusához. Sokak számára – legfőképp azon felhasználóknak, akiknek iTunes gyűjteménye nincs a katalógusban – kellemetlen lehet a funkció kizárólag videó tartalmakra való korlátozása.

Az Apple egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Guetta - 2015.07.04. 12:39

    iTunes Match is eltűnt még jó hogy elő vagyok fizetve rá de most már akkor minek

  2. Mickey - 2015.07.04. 14:13

    Azért én a Matchet nem adnám fel ! Sok dolog nem elérhető az Musicon ! A Match meg egy gyors és praktikus formája a zenetárolásnak , streamelésnek ! Ja és olcsó !

Szólj hozzá Te is!