Az Apple hivatalosan is közzétette Jony Ive új munkakörét honlapján

UP 2015.07.03. 10:50 Apple, Egyéb 1 db 336

Az Apple szerdán hivatalos formában is bejelentette honlapján, hogy Jony Ive-ot előléptetik a vezető tervezői pozícióra (CDO – Chief Design Officer). Ezzel együtt létrehozták két utódja, Alan Dye és Richard Howarth vezetői profilját is a honlapon.

Alan-Dye-Jony-Ive-Richard-Howarth-cover-bw-746x419_1_640x360

Ive új profilja az Apple vezető tervezőjeként tünteti fel a sztárdizájnert, de ezt a pozíciót először májusban jelentették be. Azt persze eddig is tudni lehetett Ive-ról, hogy ő felelős az összes tervezői feladatért az Apple-nél, egészen a hardverek küllemétől, felhasználói felületen és csomagoláson át, a nagy építészeti projektekig, mint az Apple Campus 2 és az Apple Store-ok – ezek mind-mind az ő hatáskörébe tartoznak. Emellett pedig az Apple elmondása szerint Ive kezeli majd az “új ötleteket és jövőbe mutató kezdeményezéseket”.

A jelenlegi előléptetés előtt 2013-ban nevezték ki Ive-t szenior tervezési alelnöknek, mely kettős szerepet jelölt a cégnél, mint a hardver részleg és a felhasználói felületek tervezésének vezetője. CDO-ként pedig továbbra is felelős mindkét részlegért, de sokkal nagyobb mozgástere lesz az Apple tervezési munkáit illetően.

Ive mellett a honlapon megnevezett két új alelnök Alan Dye és Richard Howarth, akik közül Dye a Kate Spade és Ogilvy & Mather munkatársa volt mielőtt csatlakozott az Apple marketingcsapatához 2006-ban, és most a felhasználói felületek tervezésének alelnöke lett. Howarth az ipari tervezés alelnöke címet kapta meg, viszont őt már 1996-ban felvette a cég, és minden Apple terméken dolgozott az eredeti iMac megjelenése óta, többek között vezető tervezői szerepet töltött be az iPhone és az Apple Watch létrehozásakor is.

Ive tehát alapvetően felelős mostantól Dye és Howarth munkájáért is, de az sokkal inkább elképzelhető, hogy mindhárom alelnök közvetlenül Cooknak jelent.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2015.07.03. 18:55

    Bal oldalt Dr. House?? :D

Szólj hozzá Te is!