Dr. Dre klasszikusa, a The Chronic az Apple Musicban debütálhat

Sloan 2015.06.30. 11:05 Apple, iTunes 1 db 376

A egyik legfontosabb hip-hop album, Dr. Dre “The Chronic” c. lemeze állítólag szintén debütál a streamingszintéren az Apple új zenei szolgáltatásának megjelenésével. 

Dr-Dre-Turns-Fifty-and-Covers-AARP-Magazine-FDRMX-1024x576

Az album a szolgáltatás holnapi indulásával már elérhető lesz. – írja a Rolling Stone. Jelenleg a The Chronic nem érhető el semmilyen más streaming platformon, Spotify-on is csak a következő, 2001 című Dre lemez található meg eredeti és instrumentális változatban.

Dr. Dre, polgári nevén André Young az Apple által 2014 májusában felvásárolt  Beats egyik társalapítója volt. Ennek ellenére a Beats Music-ról – mely az Apple Music alapja – is hiányzott a fent említett lemez, ami iTunes-on sem vásárolható meg. Ez részben a rapper és a Death Row Records közti jogvita miatt lehetett, ami miatt Dre csak 2011-ben kapta meg a digitális jogokat, míg a fizikai eladások a lemezcégnél maradtak.

Az album Apple Music-os megjelenésével az Apple tovább bővítheti exkluzív tartalmai számátt, mellyel igyekszik magához édesgetni a Spotify és a Rdio felhasználókat is. Taylor Swift 1989 c. albuma és Pharrell Williams új kislemeze, a Freedom is szerepel az exkluzív anyagokat felvonultató felsorolásban. Dr. Dre szintén jó ideje dolgozik már új albumon és tekintve az Apple-lel ápolt kapcsolatát, a rapper új korongja is  jó eséllyel bekerülhet az Apple Music exkluzív gyűjteményébe.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Giga1 - 2015.06.30. 13:26

    …ezek szerint Taylor Swift is meggyőzhető.. :)

Szólj hozzá Te is!