Öt éve csődbe ment biometrikai cég szabadalmait vette meg az Apple

Skarp 2015.06.29. 19:52 Apple, iPhone 0 db 378

A charlottesville-i illetőségű Privaris 31 szabadalmából 26 átvándorolt az Apple portfóliójába. Ez egybevág Kuo egy korábbi jóslatával, aki a befektetőknek írott jelentésében komoly Touch ID fejlesztéseket helyezett kilátásba.

privaris

A cég honlapja 2010 óta nem frissült és a LinkedIn-en egyetlen korábbi alkalmazott vagy vezető sem frissítette profilját Apple-ös állással, ez megcáfolta a korábbi elméleteket, mik szerint az Apple az egész céget felvásárolta. A Privaris még korábban ment csődbe és a szabadalmai nagy részére Cupertino tette rá a kezét.

A biometrikus megoldásokkal foglalkozó virginiai vállalat 29 millió dollárnyi tőkét tudott a maga idejében összekalapozni, hogy saját PlusID fedőnevű biometrikai termékcsaládját kifejlessze, amivel gépekhez, hálózatokhoz, weboldalakhoz, szoftverekhez, VPN-ekhez, nyomtatókhoz vagy online appokhoz férhetnek hozzá a jogosultak. Foglalkoztak még ujjlenyomat-azonosítással, hardveres és szoftveres biometrikus megoldásokkal és belépőkártyákkal, szóval csupa olyasmivel, ami a Touch ID-hoz jól jöhet.

Meglátjuk mi sül majd ki ebből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!