Bloomberg: Már gyártják az új Force Touch technológiás iPhone-okat

UP 2015.06.29. 17:00 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 724

Egy pénteki jelentés szerint az Apple megkezdte a következő generációs iPhone-ok gyártását, melyek továbbra is 4,7 és 5,5 hüvelykes méretben lesznek elérhetők, de már integrálják beléjük a Force Touch technológiát is. 

phpaimiiq_640x

A Bloomberg iparági forrásaiszerint tehát az Apple beszállítói a következő iPhone modellek előszáriás gyártásának közepén járnak. Az új almás telefonok már rendelkeznek majd a nyomásérzékeny Force Touch technológiával, melyet az Apple először a Watch-okhoz használt. A szenzort az okosórák képernyőjének szélén helyezték el a felhasználó ujjával kifejtett nyomás érzékelésére, amelyet aztán gesztus-kontroll jelekké alakít át. Hasonló módon működik a 12 hüvelykes MacBook trackpadje is.

A korábbi pletykák azt feltételezték, hogy a cég az iPhone 6s Plus-ra korlátozná a Force Touch alkalmazását, ugyanúgy ahogy jelenleg csak az iPhone 6 Plus tartalmaz optikai képstabilizátort, de a legújabb hírek szerint a nyomásérzékeny képernyő általános lenne a következő generációs Apple telefonoknál.

Mindezek mellett a források azt is állítják, hogy az előző modellek dizájnjának megtartása miatt az átállási folyamat zökkenőmentes lehet a gyártók számára, azonban mint minden új technológia bevezetése esetében, a Force Touch integrálása is lelassíthatja a termelést. A jelenlegi helyzet szerint a tömegtermelés leghamarabb augusztusban kezdődhet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Patrick - 2015.06.30. 08:09

    Jöhetnek a kiszivárogtatások. ;)

  2. Ikrisz - 2015.07.02. 20:49

    Ne jojjon 1sem.az a kiraly ha mindent 1ben tudszmeg!!
    Nem az hogy mikir meg kint sincs mar tudsz mindent.
    A msi kor betegsege

Szólj hozzá Te is!