Az Apple eltávolította a konföderációs zászlót tartalmazó játékokat

UP 2015.06.26. 06:55 Apple, Játékok 0 db 204

Az Apple úgy tűnik, hogy eltávolította az összes olyan polgárháborús játékot az App Store-ből, amelyben “offenzív vagy rosszindulatú módon” jelenítik meg a konföderációs zászlót. A cég az eltávolításokról levelet küldött az érintett fejlesztőknek, hogy tájékoztassa őket arról, hogy az alkalmazásuk nem felel meg az App Store szabályzat 19.1-es szakaszának. 

Civil-War-App-Store-Game-800x600_640x

Az említett szabályrészlet a vallási, kulturális és etnikai csoportokkal kapcsolatos sértő, rágalmazó kifejezéseket, illetve az ilyen csoportok elleni bántó és erőszakos viselkedést utasítja el. A MacRumors leellenőrizte a hírt, és megerősítette, hogy az Apple eltávolított több tucat olyan polgárháborús játékot, amely a konföderációs zászlót ábrázolja.

Valljuk be, hogy ez azért nem meglepő, hiszen éppen ez a zászló lobbantotta fel a faji vitát a dél-carolinai Charlestonban a múltheti templomi lövöldözéseket követően. Ennek ellenére a legtöbb általános és oktatási célú polgárháborús játék továbbra is elérhető az App Store-ban.

Íme néhány játék, melyek nem feleltek meg az Apple szabályzatának:

Ultimate General: Gettysburg
AAA American Civil War Cannon Shooter
Civil War: Hidden Mysteries
Civil War The Battle Game
Civil War Defense
Civil War Battle Defense
1861 A Civil War Rebellion
Civil War: 1862
Civil War: 1863

A Buzzfeednek tett nyilatkozatában később megerősítette az Apple, hogy minden olyan alkalmazást eltávolítanak, mely sértő módon használja a konföderációs zászlót. A cég azt is hozzátette, hogy együttműködnek a játékfejlesztőkkel annak érdekében, hogy minél hamarabb visszakerülhessenek az appok a Store-ba, miután eltávolították a problémás elemet. “Nem távolítjuk el azonban azokat a játékokat, amelyek oktatási vagy történelmi célokból jelenítik meg a konföderációs zászlót” – tette hozzá az Apple szóvivője.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!