2018-tól jöhetnek a flexibilis OLED kijelzők?

Skarp 2015.06.25. 10:15 Apple, iPhone 0 db 426

Vérbeli pletykával van dolgunk, mindenestre van elég érdekes ahhoz, hogy megemlítsük. A dél-koreai kijelzőgyártók állítólag próbálják rábírni az Apple-t a flexi OLED kijelzők használatára, de az első ilyen modellek 2018 előtt nem érkeznének meg.

lgflexioled

Az Apple állítólag komolyan agyal az IPS technológiáról OLED-re történő átálláson, mivel ezzel javulhatna a cég a fényerő, szaturáció és pontosság terén – állítja egy iparági bennfentes a BusinessKoreának. Jelen pillanatban az egyetlen ilyen kijelzővel rendelkező Apple termék a Watch, de ott a kijelző ugye nem nagyobb 42 milliméternél.

“Nagyon valószínű, hogy az első flexibilis iPhone 2018-ban mutatkozhat be – az Apple legfontosabb kijelzőbeszállítói gőzerővel dolgoznak ezen ugyanis.” – mondta a forrás az LG-re és a Samsungra utalva (őket hiszik a Watch panelbeszállítóinak). Elvileg az LG a legújabb hírek szerint Gumiban található üzemében az egyik LCD-gyártósort OLED-re állítaná át, így a tömegtermelés 2017-től el is indulhatna.

E technológiával az Apple elméletben gyárthatna hajlított iPhone-t vagy egyszerűen csak a nyomás alatt hajolni képes telefont készíthetne, ami növelné készülékei tartósságát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!