iOS 9, OS X 10.11, watchOS 2: Itt a második béta mindhárom rendszerhez

Skarp 2015.06.24. 07:45 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 db 505

Igazi bétaeső van ma, kijött a béta az Apple mindhárom platformjához, vegyük is számba gyorsan, hogy mi is a helyzet, nagysági sorrendben.

oprendszerek2beta

Kezdjük is a Watch oprendszerének második iterációjával. A legfontosabb újítás – ahogy azt a WWDC-n már megtudhattuk – az új funkciók behozatalán kívül a natív alkalmazások támogatása. Az új béta segítségével a fejlesztők a Watch hardverén tesztelhetik az új natív appjaikat, és a szenzorokhoz, a digitális koronához és a processzor különböző funkcióihoz is közvetlenül hozzáférhetnek.

A felhasználók számára sokkal fontosabbak az olyan újítások, mint pl. a Nightstand mód, a három új számlap, a hozzáférés a third-party komplikációkhoz, a Time Travel mód és hasonlók. Az update elérhető a Companion appból. Az első béta után sokan panaszkodtak a gyors merülésre és lassulásokra, reméljük ebben a verzióban ezt sikerült javítani.

Az iPhone, iPad és iPod touch modellekre is kijött a második fejlesztői béta, a fejlesztői portálról tölthető. A nagyrészt hibajavításokra és teljesítménynövelésre fókuszáló 9-es főverzió azért a kisebb színfalak mögötti javításon túl szolgál néhány új funkcióval és apró változtatással is. Frissült a Notes app, változott az appváltó dizájnja, ráadásul a Maps új funkciókkal bővült és a Podcast is új ikont kapott. Mostantól a Companion appot csak simán Watch-nak hívják éééés…

az iOS 9-ben mostantól ha rendszerfrissítés telepítéséhez nincs elég hely a rendszer képes ideiglenesen letörölni appokat, hogy megfelelő méretű szabad kapacitást szabadítson fel a memóriában a telepítéshez. Amint az update lezárult, az alkalmazásokat a készülék automatikusan újratelepíti. Aki saját kezébe venné a törölgetést, az megadhatja melyik appok törölhetők ilyen esetben, sőt a funkciót teljesen ki is kapcsolhatja – ez elég hasznos és jó ötlet, főleg a WWDC-n bejelentett általános updateméret csökkenéssel párba állítva. A többi részlet az update logban.

A mobilplatformok mellett persze a legrégebbi Apple operációs rendszer, a Mac új verziója is megkapta a második bétáját. Az El Capitan a Mac App Store Software Update szekciójából elérhető és az iOS-hez hasonló szempontok alapján fejlesztik (hibajavítások, teljesítményoptimalizáció, stb.) Az újdonságok között itt is ott a megújult Notes app, plusz a feljavított Mission Control nézet, az osztott képernyős mód és még sorolhatnánk. A részletek itt is az update logban olvashatók.

Mindhárom rendszer végleges verziója ősszel érkezhet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Yooozi - 2015.06.24. 10:50

  IOS 9 beta 2 legfeltunobb valtozasa, hogy ujra van akku kapacitas! Az elsonel 3 ora alatt leszivta 20% ala, mostanival 3 ora hasonlo hasznalat utan 93%-on all! iPhone6

 2. Lió - 2015.06.25. 10:32

  Valószínüleg i5-nek is jobb lesz az üzemideje? Mint most 8.3-nál?

  • Skarp - 2015.06.25. 20:27

   némileg mindnek, nagy valószínűséggel.

Szólj hozzá Te is!