Az Apple szabadalmaztatta a még meg sem jelent Beats gamer headsetet

UP 2015.06.24. 13:08 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 304

Az Apple kedden megkapott egy újabb amerikai tervezői szabadalmat, fedezte fel az AppleInsider, amely egy új Beats márkájú gamer headsetre utal, vagyis egy mikrofonnal felszerelt Beats termékre, mely a játékosokat célozza meg célközönségként.

headphones3_640x

A szabadalmi bejegyzés szinte csak képekből áll, és Robert Brunner és Christopher Kuh nevét tüntették fel rajta mint feltalálókat. Mindketten tervezők az Ammunitionnél, a stúdiónál, amit Beats audio termékekeinek nagy részét megalkotta, például a Solo fejhallgatókat.

A termék dizájnja hasonlít más Beats fejhallgatókéhoz, azzal a különbséggel, hogy egy mikrofon áll ki a bal kagylóból. Bár a telefon-orientált fejhallgatók általában megússzák a test síkjába illeszkedő vagy a távirányítóba rejtett mikrofonokkal egy külső mikrofon alapvető fontosságú lehet a játékban, különösen a hangutasítások vagy a csapattársakkal folytatott kommunikáció során.

A szabadalmat eredetileg 2014. május 24-én nyújtották be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalába, mindössze két héttel azelőtt, hogy bejelentették az Apple 3 milliárd dollárért felvásárolta a Beats-et.  Az azonban jelenleg nem világos, hogy az Apple valóban érdekelt-e a headsetek gyártásában. A vállalat általában egyértelműen kerüli a játéktermékeket, főleg az asztali és konzol világban, ahol az ilyen fejhallgatókat használják. A Beats márka, mint önálló entitás viszont továbbra is létezik, és rajtuk keresztül talán megengedhet némi rugalmasságot az Apple is magának.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!