Mi történt a héten? – 2015/25.

Skarp 2015.06.21. 17:51 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 139

Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, minden hét végén összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva.

iovine_music

A HÉTFŐ két fontos hírrel kecsegetett. Az egyik az volt, hogy egy egészen új típusú Apple Store nyitotta meg kapuit Manhattanben. Ennek jelentősége, hogy ennek mintájára további hasonló exkluzív boltokat tervez megnyitni Cupertino világszerte, ha igaz.

KEDD során írtunk arról, hogy nyilvánosságra került: 70 százalékot a jogtulajdonosok kapnak az Apple Music bevételeiből, többet, mint bármelyik másik mainstream szolgáltatás esetében. Ennek kapcsán egy hosszabb elemzést is közöltünk a z új, elindulásra váró szolgáltatás és a Spotify viszonyáról és a két versenytárs jövőjéről.

A SZERDAI napon derült ki, hogy pár országban elindult a Watch Reserve and Pickup fedőnevű foglalási és átvételi rendszere. A 8.4 friss bétájában megtalálták a Music szolgáltatás első nyomait is.

CSÜTÖRTÖKÖN újabb, az Apple szinte összes platformját érintő sebezhetőségeket tettek közzé egyetemi kutatók. Az OS X és az iOS biztonsági réseiről a csoport hosszabb figyelmeztetési idő után közölt cikket, az Apple sokáig halogatta a reakciót, ez járt némi arcvesztéssel. Megjött az eheti Kuo-elemzés is, a részletekről itt olvashattok. További jó hír, hogy megint öt csillagot kapott az Apple adatvédelmi gyakorlatára.

A PÉNTEK során kaptuk kézhez a Slice Intelligence friss becslését, ami 2,8 millióra teszi az eddigi Watch eladásokat, s az is kiderült belőle, hogy a vásárlók közel ötöde egynél több csuklópánttal viszi haza az okosórát. Írtunk az Apple Music marketingjéről is, ami azért picit problémás, hiszen sokszor olyan zenészek képeit és zenéit használták fel a promóban, akik csak az iTunes Store elérhetőségről van szerződésük, az Apple Music és a kiadójuk között egyelőre nincs megállapodás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!