Az Apple a perre válaszul megvonta az MFi tanúsítványt a Monstertől

Sloan 2015.06.17. 16:27 Apple, Egyéb 0 db 336

Évekkel a Beats Electronics felvásárlása előtt, a Beats by Dr. Dre fejhallgatókat részben az audio és video berendezéseket gyártó cég, a Monster készítette. Miután a két cég közti szerződés 2012-ben lejárt és 3 milliárd dollárért felvásárlásra került a Beats, a Monster úgy vélte: itt az idő bíróságra vinni az ügyet.

screen-shot-2015-06-16-at-3-18-14-pm

A Monster azt állítja, hogy az Apple kiszorítja őket az MFi programból, amely lehetővé teszi a gyártóknak, hogy reklámozzák termékeik Apple-kompatibilitásátt és használja az Apple technológiai licenszeit kiegészítőik gyártásakor és értékesítésekor. A The Wall Street Journal-nak a cég képviselői azt nyiltakozták, hogy az Apple stratégiai célból zárja ki őket az MFi (Made for iPhone, iPad, iPod, Apple Watch) licenszprogramból a folyamatban lévő pereskedés miatt, miközben a gyáróriás a jogi viták ellenére is együttműködik olyan bírósági ellenfélnek számító cégekkel, mint például a Samsung.

Május elején kapták kézhez a cégnélaz Apple döntését arról, hogy a továbbiakban nem támogatják a Monster MFi programban való részvételét. Az Apple jogászgárdája közölte a Monster képviselőivel, hogy a pereskedés rossz hatással lesz a két cég kapcsolatára. Nem ez az első példa a Beats megszerzéséből fakadó jogi ügyekre: korábban a Bose is beperelte már a cégóriást és bár akkor sikerült csendben, bíróságon kívül megegyezni, a Bose termékek így is jó időre eltűntek az Apple üzletekből. A Monster dei év elején elindította az eljárást, s a Beats Electronics ellen benyújtott per még mindig folyamatban van.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!