A biztosítás miatt nem lehetett az Uber az Apple kiszállítója

Sloan 2015.06.17. 14:31 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 184

Az Apple fontolóra vette, majd elutasította az Uber pályázatát a májusban indult egynapos kiszállítási szolgáltatás megvalósítására, amit a hónap elején már online áruházára is kiterjesztett – jelentette a The Wall Street Journal.

2015-04-29-4-uber-2-791x420

“Az elmúlt hónapokban az Uber több fontos nagy megállapodása is kútba esett, többek között az Apple Inc.-kel és a Starbucks Corp.-pal. Előbbinek végül a Postmates nevű startup futárcéggel sikerült szerződésbe lépnie – mondta el lapunknak egy a tárgyalásokban érintett szereplő” – írja a neves gazdasági szaklap.

A döntés lehetséges okaira a  Gilt Groupe nevű online áruház kommentje világíthat rá. A visszautasítás valószínű oka lehetett, hogy az Uber nem tudott biztosítást kötni a drágább kiszállítandó termékekre – tehát nagyjából mindenre, amit az Apple-nél meg lehet vásárolni. Az Apple “aznapi kiszállítás” opciója 19 dollárért 4 órán belüli kiszállítást ígér, de csak bizonyos termékek és bizonyos irányítószámokhoz tartozó körzetek esetében.

Úgy tűnik, jelenleg kizárólag a Postmates futárcéggel dolgozik az Apple, az aznapi kiszállítás azonban nem terjed ki minden területre, amit a Postmates szolgáltatás lefed. Ha olyan helyen élünk, ahová szállít a Postmates, az Apple aznapi opciója azonban nem elérhető, érdemes a Postmates alkalmazással megrendelni a kívánt terméket – javasolja a 9to5mac.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!