Az Apple Music bevételeinek több, mint 70%-a jogtulajdonosoké

Sloan 2015.06.16. 12:18 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 1 db 194

Minden egyes dollárból 71,5 centet a lemezkiadóknak fizet majd az Apple új streaming szolgáltatásának bevételéből – jelentette be a cég hétfőn. Az Apple így jobb díjazásban részesíti majd a jogtulajdonosokat, mint a Spotify vagy bármelyik másik vetélytársa.

13215-7788-150609-Music-l

Az Egyesült Államokban az Apple Music bevételeinek 71,5%-a vándorol majd a kiadók, dalszerző, művészek és jogtulajdonosok zsebébe. – nyilatkozta a Re/code-nak Robert Kondrk, az iTunes tartalmakért felelős főnöke.  Az USA-n kívül pedig még ennél is magasabb jutalékról, összesen 73%-ról beszélünk. Azonban azt is fontos megemlíteni, hogy az Apple nem fizet jogdíjakat a szolgáltatás három hónapos próbaverziójának ideje alatt.

Ez sokáig vita tárgya volt a kiadók és a cég közötti tárgyalások során, végül az Apple a szolgáltatás bevételének nagyobb százalékával tudta meggyőzni a lemezcégeket. Az új iTunes rádió, a Beats One esetében ennél alacsonyabb százalékot ígértek a kiadóknak, de pontos információink még nincsenek ezt illetően.

Az Apple a múlt heti WWDC eseményen mutatta be új zenei szolgáltatását. A cég azt reméli, hogy az Apple Music az iTunes hatalmas katalógusának elérhetővé tételével és az exkluzív pluszokkal magához csábíthatja majd a fogyasztókat a konkurens szolgáltatóktól. Ilyen plusz például a globálisan hallgatható Beats 1 non-stop rádió, ami az egykori BBC 1 sztár-műsorvezető-dj, Zane Lowe irányítása alatt áll. A szolgáltatás június 30-án debütál, 9,99 egyéni és 14,99 dolláros családi havidíjjal.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Xcv - 2015.06.16. 17:40

    Par napja meg csak 58%-ot irtak… Vicc ez az oldal xd

Szólj hozzá Te is!