Mi történt a héten? – 2015/24.

Skarp 2015.06.14. 19:34 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 147

Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, minden hét végén összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva.

osxelcapitan

A HÉTFŐ a WWDC miatt meglehetősen zsúfoltnak bizonyult. Bejelentették a három operációs rendszer új verzióit és még egy rakás egyéb dolgot is – összefoglalónkat az eseményről itt olvashatjátok. Ami számunkra érdekesnek bizonyult még a hét első napján: Edward Snowden, aki korábban komoly vádakat szegezett Cupertinonak, most elismerően nyilatkozott az Appleről, mondván forradalmi az iOS 8 biztonsági rendszere.

KEDD során írtunk arról, ősztől már az Apple Watchon is elérhető lesz a lopások visszaszorítását célzó Activation Lock, illetve az Apple tovább nyit az Android felé – ezúttal a Move to iOS alkalmazással, ami a költözést, pontosabban szólva a platformváltást könnyíti meg.

A SZERDAI napon egészen sok érdekes dologról szó esett. Egyrészről Phil Schillert interjúvolta meg John Gruber, aki nem átallotta feltenni a kellemetlenebb kérdéseket is. Másrészről pedig hírt adtunk arról is, hogy itt az iOS és az OS X következő bétája és új kategóriákkal bővül a HealthKit is.

CSÜTÖRTÖKÖN olyan híreket kaptunk, amik arra utalnak, hogy az Apple végre rászánta magát az iPhone elülső kamerájának komolyabb fejlesztésére. Ami kevésbé jó hír, hogy tovább csúszhat a Campus 2 átadása, miután Cupertino a megugró költségekre és a sorozatos csúszásokra hivatkozva kirúgta a fő kivitelezőket, a DPR-t és a Skanskát.

A PÉNTEK megint szomorú hírrel járt. Az Apple újabb szöget vert a második reneszánszát elindító iPod koporsójába, a cég honlapjának felső menüjéből lekerült ugyanis az iPod, helyét az Apple Music vette át. Futottak még kategória: a Foxconn indiai gyáregységek létesítését tervezi.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!