iOS 9: A prediktív touch az iPad Pro és a stylus előjele lehet

Sloan 2015.06.12. 14:18 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 463

Az iOS 9 egyik technológiai újdonsága a “predictive touch”, aminek megjelenése a saját gyártású Apple stylus és a régóta várt 12, 9 hüvelykes iPad Pro előfutára lehet.

13220-7817-touchevents-ios9-l

A hétfőn rajtolt WWDC konferencia egyik, “Mi újdonság van a Cocoa Touch háza táján” című előadásán bejelentett új funkció elengedhetetlen a stylus használatához, mivel gyorsabbá és pontosabbá teszi a rajzolást. – jelentette a Cult of Mac. Jason Beaver, az iOS egyik senior fejlesztési managere elmagyarázta, hogy az iOS 9 nem csak az érintések válaszidejét igyekszik lerövidíteni, de az ívet, a sebességet, a gyorsulást és a nyomás erejét is felhasználja arra, hogy az érintési bevitel irányát, folytatását megjósolja. A prediktív érintés alapvető és elengedhetetlen feltétele a komoly stylushasználatnak.

Ahogy azt májusban már megtudhattuk, a nagyméretű tablet, amit jelenleg “iPad Pro” néven emleget a sajtó, támogatja majd az Apple által fejlesztett Bluetooth stylust. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a beviteli eszköz az új iPad-el együtt vagy teljesen külön kerül majd forgalomba. A tervek szerint ősszel érkezik az iOS 9, így talán az iPad Pro bejelentését is akkorra várhatjuk. Tavaly az új iPhone szeptemberben került beharangozásra, az új iPad pedig már októberben debütált.

Az iPad Pro egyéb igen vonzó tulajdonságai között ott lesz még a Force Touch, a USB-C port és valamiféle NFC funkcionalitás is – a pletykák szerint. Az Apple Pay tranzakciók engedélyezése helyett itt az NFC az iPhone és az Apple Watch esetében akár egy stylus automatikus párosítására is alkalmas lehet, sőt, Apple Pay terminálként is működhet az üzletekben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!