Bővül a HealthKit: Vízfogyasztás és a szexuális aktivitás is mérhető lesz

Sloan 2015.06.10. 13:08 Apple, Egyéb, iOS 2 hozzászólás 666

Az iOS 9-el a HealthKit is bővül: külső alkalmazások és kiegészítők segítségével új adattípusokat is elfogad majd – a vízfogyasztástól kezdve a biztonságos szexig minden követhető lesz. 

apple-wwdc-2015_1436.0.0

Az iOS 9 Health legfigyelemreméltóbb része az új, “reproduktív egészség” kategória, mely a nők egészségére fókuszál, olyan egyedi adattípusokat tárolva, mint a bazális testhőmérséklet, méhnyaknyák minőség, menstruáció, ovuláció, szexuális aktivitás. Mindegyik témához egyedülálló változók társulnak – a szexuális aktivitás pontban például az is megállapítható, használtak-e fogamzásgátló módszereket.

A reprodukciós egészség kategória mellett az UV sugárzás is mérhető egy 0-tól 12-ig terjedő skálán. Az új Fitzpatrick-bőrtípus besorolásra épülő kategorizálással pedig a felhasználók bőrtípusa is rögzíthető, valamint a vízfogyasztás is mérhető lesz az iOS 9 HealthKit segítségével. A felhasználók adatai manuálisan is rögzíthetőek, a lényeg azonban a harmadik féltől származó applikációkkal való kompatibilitás lenne. Az új szoftverek, eszközök és szolgáltatások, melyek bekapcsolódnak a HealthKit-be, egyszerre importálnak és exportálnak információt az új kategóriákból, így a felhasználók még átfogóbb képet kaphatnak saját egészségi állapotukról.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Lego - 2015.06.11. 12:57

    Igen! :) Különösen a nyelvcsapás számláló hardverére lennék kiváncsi! Esetleg a buszon mit mér kispesten?

  2. Dr. Csok - 2015.06.23. 01:54

    Szerintem nagyon fontos az eletjelek merese

Szólj hozzá Te is!