Az Apple visszahívja a Beats Pill XL hangszórókat

Sloan 2015.06.04. 15:12 Apple, Egyéb 1 db 687

Az Apple ma bejelentette a Beats Pill XL hangszórók visszahívását, mivel a hangszórók akkumulátora nagyon kis eséllyel, de túlmelegedhet és akár tüzet is okozhat. 

Ammunition_Work_BeatsPillXL_Packaging01

Az Apple minden vásárlónak azt tanácsolja, hogy a továbbiakban ne használják a Beats terméket, az érintett felhasználókat pedig 325 dollár összegű készpénz-visszatérítéssel vagy  Apple Store credittel igyekeznek kárpótolni. A visszahívás a Pill XL-en kívül, semmilyen más Apple vagy Beats termékre nem vonatkozik.

Az Egyesült Államok Fogyasztóvédelmi Bizottsága megjegyezte, hogy az intézkedés a 2014 januárja és 2015 júniusa között eladott összesen 222 000 darab hangszórót érinti, a kanadaiak pedig további 11 000 eladott termékről számoltak be. Az Apple-hez 8 bejelentés érkezett a hangszórók túlmelegedéséről, köztük volt egy olyan eset is, mely során a vásárló megégette ujját, egy másik pórul járt Pill XL tulajdonosnak pedig asztala bánta az incidenst.

“Mivel cégünk számára a fogyasztók biztonsága a legfontosabb, arra kérjük vásárlóinkat, hogy a továbbiakban ne használják Beats Pill XL hangszóróikat. A termékek visszatérésével kapcsolatos további információkért kérem látogassanak el a www.apple.com/support/beats-pillxl-recall oldalt, ahol arról is részletes tájékoztatást adunk, miként igényelhető vissza a 325 dollár elektronikus visszafizetése vagy a termék Apple Store kreditre váltása.”

A Beats Pill XL hangszórók 2013 novemberében debütáltak, még azelőtt, hogy az Apple felvásárolta volta a Beats by Dre névre hallgató céget 2014-ben. A hangszórók 5 színben is megvásárolhatóak voltak: fekete, metál, rózsaszín, titánium és fehér változatban.

Az érintett ügyfelek kárpótlását az Apple három héttel a visszaküldött Beats Pill XL hangszórók megérkezése után kezdi meg.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Drxs18 - 2015.06.06. 13:26

    Ha valaki a napokban vett ?
    Ha vissza vinném akkor vissza kérhetem az arat ? Vagy ki röhögnek

Szólj hozzá Te is!