Az első termékek bizonyítják, hogy a TV lesz a HomeKit lelke

Sloan 2015.06.03. 17:05 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 4 db 558

Ahogy megérkeznek az első HomeKit képes készülékek, egyre világosabbá válnak az Apple otthoni automatizálásával kapcsolatos tervei – többek között az is egyre biztosabb, hogy az Apple TV is igen fontos szerepet tölt majd be a HomeKit felhasználók életében.

9733-1633-homekit-l

Az egyik legjobb dolog az otthonok automatizálásában, hogy kontrollálhatjuk lakhelyünket, míg nem vagyok otthon. Már út közben bekapcsolhatjuk a légkondit, kinyithatjuk az ajtót a gyerekeknek, ha otthon felejtették volna kulcsukat – és mindez csak néhány példa a távolról elérhető funkciókra. Az Apple azt tervezi, hogy bárhonnan, bármilyen HomeKit kompatibilis eszközt elérhetővéés bárhonnan irányíthatóvá tesz felhasználói számára. Ennek természetesen megvannak a maga kihívásai: figyelembe kell vennünk, hogy sok lakberendezési kiegészítőt nem arra terveztek, hogy a külső világból érkező parancsokra reagáljon. Azonban itt van az Apple TV, ami egyfajta hidat képez a HomeKit eszközeid és a mobil életed között.

Az Apple szép csendben HomeKit támogatással is ellátta az Apple TV 7.0 frissítését. A funkciót később a béta verzióknál release notejainál megemlítették, majd kedden – a HomeKit kompatibilis eszközök piacra kerülésekor – pedig meg is erősítették az erről szóló híreket. Az Elgato új környezeti érzékelőjének leírásában említik, hogy “a HomeKit eszközök irányításához egy harmadik generációs, vagy annál újabb Apple TV, 7.0-ás szoftver és egy iOS 8.1-est vagy frissebbet futtató iPhone, iPad, vagy iPod touch szükséges”. A rendszer működéséhez a kompatibilis Apple TV távoli hozzáféréshez való automatikus regisztrációja szükséges. Adatainkat a CloudKit tárolja, a párosított kulcsok pedig a Keychain-en keresztül érhetőek el.

Egy HomeKit kiegészítőkkel teli házban mindez szinte Star Trek hatást kelt: képzeljük csak el, hogy bevásárlásból hazafelé tartva, Apple óránkat használva megkérjük Siri-t, hogy nyissa ki a bejárati ajtót, így nem kell csomagjainkkal zsonglőrködnünk. Vagy épp egy iPhone segítségével felkapcsoljuk a másik lámpát is a garázsban olajcsere közben. A HomeKit fényes jövőt ígér, amelynek mostantól biztosra vehető, hogy az Apple TV is a része lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. iKocka - 2015.06.03. 19:45

  Nem “a TV”?

 2. Patrick - 2015.06.03. 20:31

  Egyre jobban ugy erzem be kene szereznem egy Apple TV-t! :)

 3. sattihun - 2015.06.04. 02:18

  Q

 4. Gobbo - 2015.06.12. 11:57

  És újra 1984ben találjuk magunkat.

Szólj hozzá Te is!