Tim Cook ismét bőkezűen adakozik

Sloan 2015.06.01. 11:33 Apple, Tim Cook 2 hozzászólás 158

Egy pénteken megjelent SEC közlemény szerint, Tim Cook ötvenezer Apple részvényt – azaz 6,56 millió dollárt –  adományozott egy ismeretlen alapítványnak. 

Apple Introduces Latest iPad

A Form 4  bejelentés szerint, Cook ajándéka közvetlen tulajdonában lévő részvényeiből csütörtökön került átadásra. Az Apple vezérigazgatója köteles nyilvánosságra hozni a tulajdonában álló részvények mozgását, a kedvezményezett nevét azonban nem feltétlenül kell meghatároznia. Mióta Cook kezébe került a gyeplő, a vezérigazgató aktívan adakozik – legutóbb például az Apple keynote eseményére ajánlott fel jegyeket egy aukciós oldalon.

Decemberben a Human Rights Campaign egyik projektjének adott nagy összegű adományt, amely leginkább a LMBTQ jogok előmozdítását szolgálja az Egyesült Államok déli részén. Egy márciusi nyilatkozatában pedig azt mondta, vagyonának egy részét, mely mostanra körülbelül egymilliárd dollárra rúg, jótékonysági célra ajánlja majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Joci - 2015.06.01. 17:57

    Nemes gesztus, mindjuk van is miből…. Érdekes ilyen adakozásokat csak nyugat felől hallani… Nálunk egyik milliárdos sem szokott soha adakozni?? Erről sose hallani a médiában

  2. Bristol - 2015.06.01. 20:21

    Kint kulturàja van az adakozàsnak.
    Máshogy gondolkodnak erről.
    Jó lenne persze. De összehasonlítani szerintem felesleges. Sajnos erre felé inkább a haràcsolàs van a fejekben. De én nem feltétlenül maga az embert itélem el. Ahogy említettem rossz az itteni minta.
    De attol még adakozhatnak, hogy nincs az újságban. Mert jut eszembe én is szoktam, de egyàtalàn nem szeretném ha kiderülne. Az mást jelent másoknak és elveszi a fokuszt az eredeti szándékomról.

Szólj hozzá Te is!