Drake, Pharrell és David Guetta is az iTunes Radio vendég DJ-je lehet

UP 2015.06.01. 13:44 Apple, iTunes 0 db 320

Egy vasárnapi jelentés szerint mivel az Apple arra készül, hogy megújítja az ingyenes iTunes Radio szolgáltatását, ezért a vállalat arra törekszik, hogy olyan zenészeket csípjen meg vendég DJ-nek, mint Drake, Pharrell Williams és David Guetta.

4712591_12481-6380-150410-drake-l_640x

Zeneipari források szerint az Apple 19 millió dolláros megállapodást között Drake-kel, hogy legyen a szolgáltatások vendég DJ-je. A rapper más szerepeket is vállalna a megállapodás szerint, de az egyelőre nem világos, hogy mik lennének ezek az extra feladatok a számára. Drake-hez hasonlóan tárgyalások folynak Pharrell Williams-szel és Guettával is, de pénzügyi becslések ez esetben nem állnak rendelkezésre. Lehet a fentebbi zenészek kvalitásait vitatni egyéni ízlés szerint, de azt nem lehet letagadni, hogy népszerűek és hogy vonzzák a hallgatókat.

Az is elképzelhető viszont, hogy nem az iTunes Radioval kapcsolatosak a megállapodások, hiszen Drake és Pharrell voltak az első hírességek, akik Apple Watch Editiont hordtak áprilisban. Drake-en egy sárga arany modellt fedeztek fel a Coachellán, néhány nappal az után, hogy Pharrell a The Voice című műsorban Apple Watch Sportban jelent meg.

Pharrell-the-voice-apple-watch_640x

Friss értesülések szerint az Apple három hónapos ingyenes próbaidőszakot vezetne be egy külön előfizetéses, on-demand szolgáltatásra, mely valószínűleg a Beats Musicon alapulna. A cég nem annyira szeretne fizetni a szerzői jogi licenszekért erre az időszakra, és arra kéri a kiadókat, hogy engedjék el a jogdíjakat a három hónapra, illetve a dalszövegeket is ingyen kérnék a hírek alapján.

Az iTunes Rádióval kapcsolatos pletykák az idén év elején röppentek fel, azzal együtt, hogy az Apple egy előfizetéses on-demand szolgáltatáson is dolgozik. Az pedig később kiderült, hogy átcsalogatták a neves BBC DJ-t, Zane Lowe-t, hogy dolgozzon velük a megújuló iTunes Radion. A legutóbbi áprilisi jelentések alapján pedig további top producereket szerződtettek a Radio 1-tól, jónéhányuk szintén együtt dolgozott Lowe-vel. Várhatóan június 8-án a WWDC-n minden kiderül az új iTunes Rádióval és a másik zenei szolgáltatással kapcsolatban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!