Mi történt a héten? – 2015/22.

Skarp 2015.05.31. 15:25 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 143

Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, minden hét végén összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva.

iveapple

HÉTFŐ folyamán jöttek a hírek arról, hogy a frissítés óta nem problémamentes a Watch pulzusmérője és a HealthKit közötti kapcsolat, ráadásul az eladások napról-napra csökkenő tendenciát mutatnak. Az is kiderült, hogy csúszhat az Apple tévészolgáltatásának rajtja, mivel a cég regionális-helyi adókat is bevenne a kínálatba, velük azonban nem állnak túl jól a tárgyalások.

A KEDD sem telt eseménytelenül. Kiderült, hogy Jony Ive kvázi előléptetést kapott és mostantól nem a Head of Design a titulusa, hanem Chief Design Officer. Ez valószínűleg azért fontos, mert így nem annyira lesz lekötve a napi projektekkel: interfészdizájneri és ipari formatervezői pozícióját is egy-egy utód veszi át, így többet foglalkozhat családjával. Futottak még kategória: a Microsoft a BlackBerry felvásárlását tervezgeti.

A SZERDAI napon robbant a bomba: még nem is készül az A9-es chip, de a TSMC ezúttal nem bízza a véletlenre az utána jövő processzor gyártására kiírt tender végeredményét. A hírek szerint 10 nanométeres gyártástechnológiával kísérleteznek, a tesztgyártás hamarosan be is indulhat. E hét középső napján adtunk hírt a negyedik 10.10.4 béta megérkezéséről is, amiben a discoveryd-t a régi mDNSResponder váltotta – hogy ideiglenesen vagy végleg, egyelőre nem tudni.

CSÜTÖRTÖKÖN jött pár új pletyka az iOS 9 újdonságairól, az összefoglalót erről itt olvashatjátok. Ezen a napon beszélt Jeff Williams a Re/code Code Conference elnevezésű eseményén is. Szóba került a CarPlay és a a natív Watch appok őszi érkezése is.

A PÉNTEK ismét sok hírrel szolgált. A nap talán legfontosabb eseménye a Google fejlesztői konferenciája, az I/O nyitó keynoteja volt. Az ottani eseményekről két posztban is olvashattok: az egyikben az általánosabb, míg a másikban az iOS-szel kapcsolatos bejelentésekről ejtünk szót. A Consumer Reports techsupportokat rangsoroló listáján nem nagy meglepetésre ismét az Apple volt az első, ez 2007 óta így megy.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!