I/O 2015: Inbox, Cardboard, frissített Places API és Maps iOS-on

Sloan 2015.05.29. 17:17 Apple, iOS 0 db 297

I/O fejlesztői konferenciájának első napján a Google több iOS rendszerrel kapcsolatos bejelentést is tett: az Inbox és a Cardboard is elérhetővé vált a platformon, valamint a Places API és a Maps iOS frissítéseiről is szó esett. 

inbox2-e1413999691482

Az Inbox 1.3  verziója ingyenesen letölthető az App Store-ból, míg korábban csak egy meghívásos rendszeren keresztül volt elérhető az e-mail kliens. A verzióhoz több új feature is hozzáadásra került, így a Trip Bundles és a Undo Send opciók is elérhetővé váltak. Az első automatikusan egybecsoportosítja egy adott utazással kapcsolatos összes mailt (szállásfoglalás, repjegy, stb.) egybe csoportosítja és a kulcsfontosságú információkat kiemeli. Utóbbi a Gmail böngészőből elérhető verziójából már ismert “Küldés visszavonása” funkciót takarja.

A Cardboard szintén rendelkezett nem hivatalos iPhone app támogatással korábban, azonban mostantól a kompatibilis applikációt futtatva, az iPhone-t csak egy Cardboard-ready olvasóba kell illesztenünk. A Places API most már végleges formájában érhető el – a kód által a fejlesztők hozzáférnek a Google POI adatbázisához, így könnyebb módot biztosítva az applikációknak a pontos helymeghatározáshoz és egyéb részletekhez. A Maps szintén frissül: offline keresési és navigációs mód került hozzáadásra a Google térképszolgáltatásához. Az új verzió még idén elérhető lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!