Az IBM dolgozói mostantól szabadon választhatnak a Mac és a PC között

UP 2015.05.29. 12:27 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 337

Az üzleti megállapodás aláírása óta alapjaiban változott meg a cég viszonya az Apple-lel. Az IBM most először ajánl Mac gépeket a saját alkalmazottai számára – derül ki az IBM hivatalos közleményéből, és néhány alkalmazott Twitter posztjából.

cook_640x

Egy hivatalos memóban az IBM tudatta a dolgozókkal, hogy mától minden alkalmazott (nem csak néhány kiválasztott fejlesztő, ahogy az korábban volt) választhat a MacBook Pro, a MacBook Air vagy egy PC közül, amikor új munkaállomásra kerül.  Az IBM szerint jelenleg 15000 Mac géppel rendelkeznek a BYOD program keretein belül, de ezt 50000-re akarják feltornázni az év végére – ami nagy szó, tekintve hogy ezzel ironikus módon pont a Nagy Kéknél lesz a világ legnagyobb Mac-gépparkja. Az Apple először tavaly nyáron jelentette be a partnerséget a MobileFirst iOS alkalmazás fejlesztése kapcsán a vállalati ügyfelek számára. Emellett bizonyos termékek és szolgáltatások értékesítésébe is besegítenek.

A változtatás a vállalatnál jóval szélesebb körű kezdeményezés, mint a korábbi, aminek keretében a MobileFirst-ös, Apple-IBM sales team tagjai kaptak MacBook-okat. Az a két cég először decemberben kezdte el megjeleníteni alkalmazásait, banki, kiskereskedelmi, biztosítási és pénzügyi, távközlési, közigazgatási és légi szolgáltatásokkal. Azóta számos további MobileFirst appal álltak elő – eddig 22-nél tartanak és épp ebben a hónapban kezdték meg az appok Apple Watch kompatibilissé tételét.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!