Microsoft: Hamarosan jöhet az iOS-es Cortana

UP 2015.05.27. 12:59 Apple, Egyéb, iOS 1 db 237

A Microsoft ma bejelentette, hogy a Cortana digitális személyi asszisztense elérhetővé válik valamikor az év hátralévő részében Android és iPhone készülékekre is.

cortana_640x

A Windows 10-ben lesz majd egy új Phone Companion applikáció a PC felhasználók számára, mely arra ösztönzi a tervek szerint őket, hogy telepítsék a Cortanat és más Windows alkalmazásokat az iPhone, Android és Windows Phone készülékeikre.

A Microsoft tavaly áprilisban mutatta be a Cortanat a Windows 8.1 részeként, válaszolva ezzel a Siri és a Google Now megjelenésére, és a digitális személyi asszisztens az asztali eszközökre is elérhetővé válik a Windows 10-zel, idén júniusban. A Cortanával elérhetőek a kontextus-függő emlékeztetők, az útvonaltervezés és a térképfunkció, az aktuális időjárás és közlekedési viszonyok jelzése, a sporteredményekhez és az életrajzokhoz való azonnali hozzáférés.

Néhány Cortana funkció kezdetben nem lesz elérhető az iPhone és Android okostelefonokon, úgy mint az applikációk megnyitása vagy a digitális személyi asszisztens megnyitására szolgáló “Hey Cortana” felhívás. A Microsoft szintén piacra dobja az Xbox Music applikációjának egy frissített változatát iOS készülékekre június végén vagy júliusban, ingyenes lejátszással a OneDrive-on található zenei fájlokból és lejátszási listákból.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Dr. Csok - 2015.06.09. 01:24

    Biztos felrakok egy kulon appot a foci eredmenyekre meg a wiki cikkekhez. Ezt a siri es a chrome is boven tudja

Szólj hozzá Te is!