Kinn a negyedik 10.10.4 béta – Ég veled, discoveryd!?

Skarp 2015.05.27. 12:02 Apple, Kiemelt hírek, OS X 0 db 355

A főként apróbb javításokat és biztonsági hibaelhárításokat tartalmazó béta már tölthető mind a fejlesztők, mind a publikus bétaprogram résztvevői számára.

yosemite

Az 14E26a azonosító alatt futó build kapcsán a Photos, a Migration és az arab és héber karakterek támogatásának alapos vizsgálatára kérték a tesztelőket. Az alig két hete megjelent harmadik és a korábbi OS X béták hétfői megjelenésével ellentétben ez kedden jött ki, a release valószínűleg a hétfői Emlékezet napi ünnepségek miatt csúszott – ezen a napon emlékeznek meg az USA-ban a fegyveres erők harcban elhunyt tagjairól.

Ami a legfontosabb, hogy a 10.10-es OS X verziókban tapasztalható sorozatos DNS-hibák miatt Cupertino úgy döntött, hogy a bugos discoveryd-t az mDNSResponderrel váltja, amit legutoljára a 10.9 Mavericksben használt a rendszer. Azon felül, hogy mindenféle hálózati problémákat okozott – ezzel lassítva a rendszert – egy rakás Wi-Fi-s hibával is kapcsolatba is hozható a problémás folyamat.

Bizonyos források arról beszélnek, hogy az mDNSResponder korábbi leváltása a Handoff megjelenésével kapcsolatba hozható, ami a Yosemite-ban és az iOS 8-ban debütált – ennek némileg ellentmond, hogy az alábbi funkciók az átállás után is működőképesek maradnak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a visszaállás végleges vagy csak ideiglenes megoldás, amíg a hiba javítása meg nem érkezik.

A következő OS X, az egyelőre ismeretlen kódnevű 10.11 június 8-án, a WWDC-n mutatkozhat be, de a valós rajtig még hónapok lehetnek hátra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!