Nagy hang, törpe áron – JBL Go teszt

Skarp 2015.05.26. 20:08 Apple, Kiemelt hírek, Teszt 0 db 28 668

Nem csalás nem ámítás, 10 ezer forint alatti árával meglepően olcsónak számít a Go, azonban akik kicsit aktívabban is nyomon követik az immár a Harman csoport égisze alá tartozó márkát, tudják, hogy az utóbbi időszakban igen nagy vehemanciával próbálják bevenni az olcsóbb árkategóriákat is. Lássuk, milyen sikerrel.

jblgoszinek

Csomagolását megbontva a meglepően aprócska, kb. 7 x 8 x 3 cm-es és 180 grammos készülék mellett egy pici, jelöletlen, elegáns fekete dobozka található, a használati utasítással és a rövidke USB kábellel, amivel tölthetjük a Go-t. Az alján halványan a tanúsítványokat, a tetején a domború ikonokkal jelölt gombokat, a két oldalán pedig egy akasztónak való dupla lyukat illetve a microUSB és kisjack csatlakozókat találhatjuk. Összesen nyolc különböző színben gyártják: fekete, rózsaszín, sárga, zöld, kék, piros, narancs, és világosszürke – hozzánk egy piros példány jutott el.

Az idei CES-en bemutatkozott termék már itthon is elérhető, így került hozzánk is az iDokival kötött együttműködésünk keretében. A JBL alsókategóriás bajnoka nem csak hogy Bluetooth konnektivitást tud ennyiért, de elképesztően hangos és tiszta a kategóriatársaival összevetve. Teljes töltésről használattól függően mintegy öt-nyolc órán át képes üzemelni, ráadásul beépített akksija nyilván újratölthető, így a hozzá kapott kábellel bármikor újratölthetjük adapterről vagy gépünkről. Ha úgy támad kedvünk, kábelről, töltés közben is használhatjuk, ami ideálissá teszi az olyan zenemániások számára is, akik laptopja nem túl erős hangszórófronton. A 3,5-es Jack AUX IN porttal a vezetékes összeköttetés is megoldható – így nyilván tovább is bírja a Go.

jblgo_portok

Összesen öt gomb található rajta: a bekapcsoló, a Bluetooth párosítást indító, a két hangerőszabályzó és a telefonhívást indító-záró (igen, kihangosítóként is funkcionál) gombok. Még led is csak egy darab van rajta a hangszóró fémrácsa alatt. Ez piros színnel a töltést, kék villogással pedig a bekapcsolt Bluetooth funkciót jelzi. A 600 mAh-s akksi töltése egyébként nagyjából másfél óra alatt meg is van és bármilyen okostelefon USB-s adaptere alkalmas a feladatra, ha éppen nincs gép a közelben. Bár apró mérete és gumírozott felülete miatt zsebben, vagy kézben is elhordható – ahogy már említettük – található rajta rögzítési pont csuklópánt vagy nyakpánt számára is.

jblgo_akaszto

Őszintén szólva az árát elnézve még a JBL logó ellenére is inkább kocogós, törékeny műanyagra számítottam a kicsomagolás előtt, ez a kis gyösz azonban nem csak hogy minőségi érzetet kelt, de teljesen masszív is. A mintegy 3W teljesítményű erősítővel és 40 millis hangszórójával fantasztikus hangra képes. Hiszitek vagy sem, hangos mint az állat, éles és tiszták a hangok – még basszus tekintetében sem kell szégyenkeznie a Go-nak. A magasak tökéletesen tiszták és a középtartomány is szépen kijön. Az egyetlen dolog amit fájlalok, az AVRCP kompatibilis zeneirányító gombok hiánya, de ez ebben a kategóriában már tényleg a kötekedés csúcsa.

Kinek ajánljuk? Kisebb beszélgetős bulikra, laptop-tablet-phablet mellé, sokat utazó zeneőrülteknek és hasonlóknak. Ráadásul most nagyon kedvező áron, 8990 forintért megkaphatod az iHungary Webshopjában is, mindenféle színben.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A hozzászólások lezárva!