A Microsoft fontolgatja a BlackBerry felvásárlását

UP 2015.05.26. 13:08 Apple, iPhone 0 db 218

A pletykák szerint a Microsoft arról tárgyal a befektetőkkel, hogy felvásárolnák a kanadai okostelefon-gyártót, a BlackBerryt. A felvásárlást valószínűleg az motiválja, hogy minél inkább elmélyítenék jelenlétüket az okostelefon-piacon és így megszerezhetnék a BlackBerry szabadalmait is. 

bes_office365_logo

A kínai technológiai vállalatok közül a Huawei, a Lenovo, és Xiaomi is jelezte érdeklődését a PC-Tablet szerint. Bár ezekben az esetekben sokkal inkább az áll az üzletpolitika mögött, hogy minél inkább megerősödjenek Európában és az Államokban. Igazság szerint még egyik cég sem tett konkrét lépéseket, és még csak nem is ez az első eset, hogy azt pletykálják: a Microsoft felvásárolná a BlackBerryt. A kanadaiak bevétele az elmúlt évtizedben jelentősen visszaesett, és vezető okostelefon-gyártóból egyre inkább mellékes szerepet kezdett betölteni a piacon.

A cég utolsó mentsváraként egyedül a vállalati és a kormányzati világ maradt meg – maga Barack Obama is az ultrabiztonságos BlackBerryt használja privát telefonként. Mintegy 1,6 millió telefont adott el a vállalat a negyedik pénzügyi negyedévben, mely csak töredéke a riválisok – mint az Apple vagy a Samsung – sikerének. Az Apple ugyanebben az időszakban 74,5 millió iPhone-t adott el. A különböző szoftverek és szolgáltatások jelentik a vállalat bevételének nagy részét, mely szerény növekedést és nyereséget jelent a cég számára.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!