Apple Watch: Pulzusmérős prolémák és csökkenő rendelési számok

Skarp 2015.05.25. 13:14 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 3 db 427

A hibamentes kezdeti időszak a techbizniszben nem létezik, sajnos ez alól az Apple Watch sem kivétel. A rendelések száma pedig fokozatosan csökken, bár egyik Apple termék sem rajtolt még ilyen jól. Pünkösdi Apple Watch-os hírkörképünk a kép után olvasható.

szenzorok

Múlt hét kedden kijött a Watch OS 1.0.1-es verziója, és a hírek szerint azóta jópár óratulaj azt tapasztalta, hogy Watch-a nem a szokásos 10 perces időközönként küldi a pulzusadatokat a Health alkalmazásnak, hanem minednféle rendszert nélkülözve, összevissza módon. Az Apple Support fórumain és a MacRumors vonatkozó threadjeiben sorra kerülnek elő az újabb és újabb, a problémát tapasztaló júzerek.

Van, hogy pár percenként, van hogy csak 8 óránként kap adatokat a telefon, ráadásul sokszor duplikálódnak a bejegyzések, ami rontja a statisztikai pontosságot. Fülön csípését nehezíti, hogy a bug nem mindenkinél tapasztalható és egyelőre nem tudni, hogy mi a közös a problémás esetekben. A készülék újraindítása a hírek szerint ideig-óráig meg-megoldja a problémát, de az bizonyos idő után sajnos visszatér. Az Apple a visszajelzések alapján már elkezdte az adatgyűjtést és dolgozik a megoldáson.

Megérkeztek az első eladási statisztikák is – bár becsléseken alapulóak – a Slice Intelligencetől. Ezek alapján eddig 2,5 millió Watch-ot rendeltek meg, ezek mintegy felét április 10-én az első napon, azóta átlagosan napi 30 ezer darabról beszélhetünk és a napi számok csökkenő tendenciát mutatnak. Azt nem árt megjegyezni azonban, hogy még így is simán ráver a korai iPod és iPhone eladásokra és halványan az iPad-et is előzi e tekintetben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. aggressor - 2015.05.25. 13:55

    persze, de míg az iphone nem volt addig az apple egy utólsó senki volt. “simán ráver a korai iPod és iPhone eladásokrasimán ráve “

  2. Apples - 2015.05.25. 22:23

    Szerintem ezek az eladási számok így is óriási sikert jelentenek.

  3. Dr. Csok - 2015.06.09. 01:39

    Nem teszteltek eleget. Csak a magy nykmasra jott ki az ora. Majd a 2.,3. Gen jo lesz talan

Szólj hozzá Te is!