Mi történt a héten? – 2015/21.

Skarp 2015.05.24. 13:24 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 166

Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, minden hét végén összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva. Ezen a héten megint nagy dömping volt, vegyük is végig.

jobsbender

A HÉTFŐ zsúfoltan indult. Egyrészről megérkezett a Sorkin-film első teaser trailerje, amivel nekünk személy szerint visszatért a lelkesedésünk, amit az eddig fogcsikorgatósan lassan és nehezen készülő film irányába tanúsítunk. Nagyon fontos közszolgálati hírként beszámoltunk arról, hogy júniusban egy rakás régebbi Apple-termék kap vintage vagy obsolete (elavult) státuszt – a részleteket itt olvashatjátok.

Bár szerdára várták, már KEDDEN kijött az új 15-ös Force Touch MacBook Pro és újabb, olcsóbb kiadást kapott a 5K Retina iMac is, és a high-end kiadás is olcsóbb  lett párszáz dollárral.

A SZERDAI napon megérkezett a Watch OS első frissítése, az 1.0.1, ami egy rakás dolgon javított. A részletekről itt olvashatsz. A hét közepén jött arról is a hír, hogy Tim kínai látogatásán kikotyogta pár helyi dolgozónak, hogy júniusra még Kínában is elérhetőek lesznek a Watch-ok az Apple Store-okban. Úgy legyen!

CSÜTÖRTÖKÖN a mostanában szinte naponta megnyilatkozó Ming Chi Kuo jelentette ki az Apple Watchról: nem hiszi, hogy 15 milliónál több fogyhat szeptember végéig. Az első generációs iPhone-hoz hasonlította a helyzetet. Kiderült az is, hogy a Beats/Apple Music mellett az iTunes Radio is megújulhat és a támogatott országok listája mindkét esetben jelentősen nőhet.

A PÉNTEK jelentette az igazán kemény menetet a héten. A legfontosabb hazai vonatkozású hír, hogy az Apple storefrontjai végre több új nyelven, köztük magyarul is elérhetőek. A 9to5mac pedig azt is megszellőztette, hogy az iPad Pro rajtjára az Apple olyan új funkciókkal készül, mint a több felhasználói fiók támogatása vagy az osztott képernyős multitasking. Hogy ez csak a nagy, 13-as képátlójú új modellen lesz elérhető, vagy a többin is, egyelőre még nem tudni. Kuo pedig rendesen beledobta a követ az állóvízbe, mikor közölte, úgy tudja, hogy augusztusban rajtol az új iPhone a szokásos szeptember helyett – erre eddig nem volt példa.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!