KGI: 15 milliós eladás alatt maradhat az Apple Watch szeptember végéig

UP 2015.05.21. 16:31 Apple, Apple Watch 2 hozzászólás 202

Ming-Chi Kuo elemző szerint figyelembe véve a termelési problémákat és a kérdéses keresleti oldalt, valamivel kevesebb, mint 15 millió Apple Watch találhat gazdára szeptember végére. Az elemző tehát az okosórás bevételt 2015-ben kevesebbre jósolja, mint a legtöbb elemző. 

0909_who_will_wear_watch_970-630x420_640x

Kuo kifejezetten erős az előrejelzésekben, nem csak az Apple jövőbeli termékei tekintetében, de az eladott termékek mennyiségének megsaccolásában is. A nagy elemzők közül ő állt a legközelebb becslésével az Apple nyári negyedéves kasszasikerének felmérésében is, hiszen 73 millióra lőtte be az iPhone eladásokat, míg a legtöbb elemző 70 millió alá tette a lécet, végül pedig 74,5 millióval zárt az cég.

Kuo felmérése szerint a legtöbb Apple Watch-ot júniusban szállítják ki a megrendelőkhöz, a szállítások ütemezése pedig nem változott jelentősen, amiből arra következtet, hogy 2015 második negyedévében a gyártási kapacitás felzárkózhat majd a kereslethez, ami várhatóan némileg csökkenni fog Apple Watch iránt. A kutatásból az is kiderül, hogy a megrendelt Watch-ok 80 százaléka 42 mm-es modell, ami a férfidominanciát sejteti a korai Watch felhasználók körében.

A neves elemző az első iPhone megjelenéséhez hasonlította a folyamatot. Szerinte ugyanis az Apple Watch-ban nagy potenciál van, de még így is fejlesztésre szorul, hiszen 2007-ben az első generációs iPhone kereslete is folyamatosan mérséklődött a következő iPhone 3G megjelenéséig.

Véleménye szerint az Apple Watch értékesítése az őszi szezonban ugorhat meg, amikor az Apple várhatóan bevezet három további anyagból készült változatot. Azt azonban nem jósolta meg milyen burkolatok várhatóak, de az órapiacon népszerű anyagok közül kerülhetnek ki, vagyis elképzelhető lehet egy fehér arany, platina, titán, vagy kerámia modell.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Lucifer - 2015.05.21. 17:09

    Egy forintot nem ér sajnos semmi értelme

  2. aggressor - 2015.05.21. 19:00

    iPhone nem lesz már több? tavaj ilyenkor már nyomkodtuk a i6-tot virtuálisan.

Szólj hozzá Te is!