Jelentősen bővülhet az Apple Music és iTunes Radio országok sora

Sloan 2015.05.21. 13:09 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 0 db 452

A Beats Music és az iTunes Radio jelenleg csak alig pár országban elérhető – az Apple azon dolgozik, hogy a szolgáltatás minél több országba eljusson. A Billboard friss jelentése szerint, a cég Oroszországban is tárgyal – ez alátámaszthatja az állítást.

iTunes-Radio

Az orosz lapok arról írnak, hogy élvonalbeli orosz lemezkiadók is utaltak arra, hogy a céggel tárgyalnak és ezzel közvetetten arra, hogy Oroszországban is elindulhatnak a szolgáltatások. Az Apple állítólag már tárgyal a helyi lemezcégekkel digitális jogaik streamingszolgáltatásokra történő kibővítéséről. Jelenleg az orosz iTunes felhasználók a zenékhez, filmekhez, appokhoz és könyvekhez is hozzáférnek az iTunes-on és az iTunes Match is elérhető.

A Beats Music most még csak az Egyesült Államokban, az iTunes Radio pedig már Ausztráliában is elérhető. Amikor az  iTunes Radio 2013-ban megjelent, Eddy Cue elmondta: az egyik legfontosabb cél, hogy a szolgáltatás világszerte elérhető legyen, több, mint száz ország szerepel a tervezett listán. Hogy az  iTunes Radio terjedése miért áll le, egyelőre nem világos, azonban a több országban is nehézkes szerződéskötés és a Radio langyos fogadtatása bizonyára nagy szerepet játszott a folyamat lassulásában.

A megújuló zenei szolgáltatások sok érdekességet tartogatnak: az új iTunes Radio például exkluzív, neves DJ-k rádióműsorait is elhozza a júzerekhez. A projekthez a BBC Radio-tól átigazolt DJ Zane Lowe és egy rakás rádiós producer is. Az új iTunes Radio pontos részletei még nem ismertek, de azt rebesgetik, hogy ez is teljesen átalakulhat és a következő iterációval jelentősen bővülhet az országok sora

A hamarosan megjelenő zenei szolgáltatás állítólag nagyon hasonló lesz a jelenlegi Beats Music-hoz, középpontjában pedig az exkluzív művészi tartalom áll majd. Miközben az  iTunes Radio továbbra is ingyenes lesz, a Beats alapjain nyugvó új streaming szolgáltatásnak 9,99 dolláros havidíja lesz. A megújult zenei szolgáltatások valószínűleg júniusban debütálnak,  az Apple WWDC eseményén, valamint mindkettőt integrálják majd a iOS 8.4 frissítéssel megjelenő újratervezett Zene rendszerapplikációba.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!