Az iOS 9-cel érkezhet az Otthon alkalmazás is

Skarp 2015.05.21. 15:33 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 697

A hírek szerint újabb gyári alkalmazás léphet be az eddigiek sorába az új főverzió megjelenésével – számol be a 9to5mac. Az értesüléseik megerősítették a további pletykákat: az Apple TV valóban az agya lehet az okosotthonnak.

homekit

A Home azaz Otthon alkalmazás segítségével a júzerek vezeték nélkül irányíthatják és felügyelhetik HomeKit alapú kiegészítőiket háztartásszerte. A 9to5mac forrása szerint ez az új gyári app a WWDC-n bemutatandó iOS 9 részeként mutatkozhat be jövő hónapban, bár előfordulhat, hogy nem lesz kész időre, így csak cégen belül tesztelik majd még egy ideig.

A HomeKit kezdeményezést pont a tavalyi WWDC-n mutatták be, mint egy okosotthonok kiszolgálására alkalmas automatizációs keretrendszert, bár azóta csúszik a széleskörű, hivatalos rajt. A Fortune múlt héten még arról írt, hogy a rajtot augusztusig vagy szeptemberig kitolják szoftveres problémák miatt, ezt azonban Cupertino azonnal cáfolta, mondván: marad a júniusi időpont.

Ha az Otthon alkalmazás nem jelenik meg, akkor jó eséllyel Sirivel és külső alkalmazásokkal irányíthatjuk majd a rendszert. A programban már biztosan résztvevő gyártók között olyan Apple-veteránok találhatóak, mint a Belkin, a Griffin, az Elgato, a Schlage, az iDevices vagy a GE.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!