A Spotify videókkal és podcastokkal, a Messenger videóhívással erősít

UP 2015.05.21. 17:06 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 568

A  Spotify szerdán bejelentett több nagyobb változást is, többek között a videókkal, podcastokkal és hangulat alapú lejátszási listákkal való kiegészítésüket, míg a Facebook a Messenger videóhívás funkcióját világszerte elérhetővé tette.

h1m2gfkmhz49315khu1g_640x

Spotify

Ma debütált a cég új iPhone applikációjában a “Now” (Most) elnevezésű kezdőoldal, mely a különböző napszakoknak és tevékenységeknek megfelelő, előre szerkesztett lejátszási listákat, ajánlásokat, tartalmaz és fejlődik is, hogy minél inkább megfeleljen a felhasználó preferenciáinak. A Spotify alkalmazásban továbbá megjelennek a partnerektől  – úgy mint a BBC-től, a Comedy Centraltól, a Conde Nasttól, az ESPN-től, az NBC-től, a TED-től, és a Vice-tól – érkező hírek, rádióműsorok, podcastok és videók.

Az új app másik hozadéka a Spotify Running, mely automatikusan összeegyezteti a zene és a felhasználó tempóját. A választék  különböző zenészektől és producerektől származó speciális zenéket kínál, és az ajánlások a felhasználó korábban hallgatott számai és kedvelt zenei műfajai alapján működnek. Ezt a funkciót a tervek szerint olyan más partnerek fitneszapplikációiba is integrálják majd, mint a RunKeeper és a Nike+.

A Running funkció világszerte elérhető, de a “Now”  jelenleg csak Németországban, Svédországban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Több országra való kiterjesztés azonban a közeljövőben várható.

650_1200_640x

Facebook Messenger

Bár a Messengeres videóhívásokat már múlt hónapban már engedélyezték 18 országban – úgy, mint Kanadában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Nigériában, Norvégiában, stb. – a szolgáltatás most már elérhető a világ legtöbb részén is. A Facebook elmondása alapján a kivételek közé egyedül azok az országok tartoznak, ahol a videók minősége még mindig nagyon gyenge, így ezeken a helyeken még dolgoznak a fejlesztésen.

A Messenger egyre inkább központi elemévé vált a Facebook üzletmenetében. A felhasználók pénzt is küldhetnek az applikáción keresztül – ami elérhető a weben és a telefonokon is. Ráadásul a cég nemrég kiadott egy API-t a fejlesztők számára, akik szeretnék kihasználni a platform adta lehetőségeket. Az információk alapján az is elképzelhető, hogy a játékok is utat törnek maguknak az alkalmazásba, bár az is egy lehetőség, hogy a Messenger csak a játékosok összekapcsolására szolgálna.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!