Júniustól a boltokban is elérhető lesz az Apple Watch

UP 2015.05.20. 15:26 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 456

Tim Cook legújabb kínai látogatása alkalmával találkozott alkalmazottakkal az Apple kínai központjában, és megerősítette a vállalat célját, miszerint júniusra minél több országba, köztük Kínába is eljusson az Apple Watch a boltokba.

apple-watch-1_1_640x360

A találkozó alkalmával Cook állítólag azt mondta az alkalmazottaknak, hogy a Watch elindítása nem is mehetne jobban, illetve azzal viccelődött, hogy bárcsak több dolgozó lenne a még simább rajt érdekében. Az Apple elvileg azt tervezi, hogy május végére a boltokban is kikerülnének a legújabb okosórák, utalt erre Angela Ahrendts, a cég kiskereskedelmi vezetője, aki korábban még azt mondta, hogy a Watch májusban kizárólag online felületen lesz megvásárolható. Ilyen szempontból az Apple Watch elindítása teljesen szokatlan volt az almás cég számára, mivel korábban sosem volt olyan, hogy legújabb termékük ne kerülne egyből a boltokba is.

A retail-fejes szerint azért csinálták így, hogy a megrendelések miatt ne alakuljanak ki hosszú sorok a boltokban. Ráadásul a kínálati korlátok is nehezítették az indulást: a pletykák szerint a kínai beszállító által gyártott hibás Taptic motorokkal rengeteg időt vesztegetett el az Apple. Ahrendts azt is megígérte, hogy az Apple Watch-os rendelési procedúra nem lesz feltétlenül jellemző minden jövőbeli termékük megjelenésére. “Nem kell félni, ez egy különleges, egyedi alkalom volt” – mondta a kiskereskedelmi vezető az alkalmazottaknak.

Bár elméletileg júniusig továbbra is csak online platformon érhető el az Apple Watch, a cég lehetővé teszi néhány igazán luxus áruház számára, hogy árusítsa a készülékeket. Az Egyesült Államokban, Los Angelesben a Maxfield az egyetlen üzlet, ahol meg lehet vásárolni személyesen is az órát, itt továbbra is nap mint nap sorban állnak az emberek, hogy ne kelljen online várakozniuk. A cég nagyon keményen dolgozik a kínálati problémákon, és sok készülék már jóval a becsült kiszállítási idő előtt megérkezik a vevőhöz. Bár nem valószínű, hogy teljesen utoléri magát a vállalat júniusig, de a hasonló készülékek esetében, mint a Watch Sport, a szállítási idő fokozatosan javul, ami arra enged következtetni, hogy elegendő készlet lesz ahhoz, hogy júniusban a boltokba is kikerüljön az Apple Watch.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!