Obama iPhone-t használt első személyes Twitter posztjához

UP 2015.05.19. 15:12 Apple, Egyéb 0 db 390

Barack Obama amerikai elnök megírta első privát Twitter posztját hétfőn egy iPhone készülékkel, és tette mindezt annak ellenére, hogy korábban a titkosszolgálatok aggodalmukat fejezték ki az eszköz biztonsági megoldásaival kapcsolatban. 

150518145800-first-tweet-president-obama-exlarge-169_1_640x360

“Hello, Twitter! Barack vagyok! Tényleg! Hat éve után végre kaptam egy saját fiókot” – írta az elnök.

Bár Obamának van hozzáférése a @BarackObama és a @WhiteHouse felhasználói fiókhoz is, de ezek tipikusan a Fehér Ház emberei által vezetett oldalak, ahol csak alkalmilag lehet tweeteket látni Obamától. Az új @POTUS (gyengébbek kedvéért President Of The United States) nevű fiók személyesen az elnöké, bár a Fehér Ház online programjának igazgatóhelyettese, Alex Wall szerint jellegéből adódóan majd utódai öröklik.

A metaadatok alapján kiderült, hogy iPhone készülékkel posztolt Obama, aki 2013-ban még azt nyilatkozta, hogy BlackBerryt használ, mert nem engedélyezik az Apple telefon használatát. Még annak ellenére sem, hogy a BlackBerryk népszerűsége rohamosan csökkent az első iPhone 2007-es megjelenését követően, azonban továbbra is biztonságosabbnak találták az állami szervek.

Elképzelhető, hogy az iOS 8 megjelenése óta a Fehér Ház kellően biztonságosnak találta az almás készüléket, mivel ez az operációs rendszer már alapértelmezett merevlemez titkosítással működik, mellyel nagyon nehézzé vált egy iPhone feltörése. A Fehér Ház hivatalos jelentése alapján azonban a készülék nem Obamáé, hanem az elnök Végrehajtó Hivatalának tulajdonában áll, és maga Barack továbbra is BlackBerryt használt személyes telefonként.

Futottak még Obama és az Apple relációjában: Cupertino egyike a számos techcégnek akik nyílt levélben kérik Obamát, hogy torpedózza meg azt a törvényjavaslatot, aminek értelmében kiskapukat kell majd beépíteniük titkosítási eljárásaikba a rendfenntartó szervek számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!