Carl Icahn 240 dollárra várja az AAPL-t

Skarp 2015.05.19. 12:09 Apple, Egyéb 0 db 123

Újabb nyílt levelet írt a tőzsdecápa Timnek, amiben arra is kitér, hogy szerinte a részvények valós értéke legalább száz dollárral több, mint a jelenlegi áruk.

carlicahn

Az általa megnevezett 240 dollár/részvény a szerinte reális mai árat jelenti, nem az egy év múlvára várt eredményt. Ezzel az árral az Apple piaci kapitalizációja közel 1,4 billió dolláros lenne. Icahn azt is megjegyezte, hogy nagyra tartja Cookot és az Apple felsővezetését, amiért képesek fenntartani a folyamatos növekedést, ami egyelőre megállíthatatlannak tűnik. A magas értékelése a 2016-os évre összesen kb. 36 dolláros bevételt jelentene részvényenként a tulajdonosoknak.

A tőzsdelegenda azt is megjegyezte, hogy úgy hiszi, jövő évben az Apple a tévépiacra is belép majd és 2020-ra már autót fog piacra dobni. Az eddigi 80 milliárdos részvényvisszavásárlási programmal nagyon meg van elégedve, de további ilyen akciókra szólította fel a vezetőséget. Legutóbb egyébként februárban hallatta a hangját, akkor 216 dollárra várta a cég részvényeit és ahogy most, akkor is kijelentette: szerinte a Wall Street és úgy általában az emberek teljesen félreértik Cupertinot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!