Leállt a 15-ös MacBook Pro-k gyártása, jöhet a Force Touch változat

UP 2015.05.18. 16:39 Apple, Kiemelt hírek, Mac 1 db 571

Az Apple pénteken elkezdte beszüntetni a 15-hüvelykes Pro notebookok több változatának forgalmazását is a vállalat éves fejlesztői konferenciája előtt, ahol várhatóan bemutatják a Force Touch trackpaddel és az Intel legújabb processzoraival ellátott új modelleket.

Apple-MacBook-Pro-2011_640x

Annak érdekében, hogy ütemezve ürítsék a fennmaradt készleteket a konferencia előtt – ami június 8-12 között lesz San Franciscoban – Apple néhány héttel ezelőtt elkezdte növelni a várható kiszállítási időket számos nem standard  (ismertebb nevükön “BTO” vagy “CTO” konfigurációk) modell esetében. Azóta pedig a legtöbb külsős értékesítési partnernél és kiskereskedelmi üzletben sok vagy az összes 15-hüvelykes MacBook Pro variáns elfogyott. Péntek óta pedig a Cupertino vállalat elkezdte leállítani a CTO modellek gyártását, míg a két szabvány konfigurációjú 15-hüvelykes MacBook Pro-k utolsó darabjainak kiszállítása zajlik.

A MacMall például teljesen kifogyott a 15-ös MacBook Pro modellekből, míg az Amazonon és a legtöbb más viszonteladónál is csak az alapmodellek maradtak készleten. Mindeközben viszont az Apple online boltjában azt írják, hogy 3-5 napon belül szállítják a standard változatokat, viszont ha gyorsabb processzorral akarjuk megvásárolni akkor máris 2-3 hétre nő a szállítási idő – vagyis nagyjából a WWDC idejére. A legtöbb oldalon kifutott modellként tüntetik fel a CTO modelleket és már rendelni sem lehet őket.

Az Apple felhatalmazott viszonteladója, a B&H oldalán két CTO modell is ilyen státuszaan áll: az első ilyen a 2,8 GHz-es és 512 GB SSD-s ellátott készülék, míg a másik ugyanilyen processzorral, ám 1 TB flash tárolóval rendelkező MBP. Eközben pedig a B&H felemelte a két standard 15-hüvelykes konfiguráció árát egyik napról a másikra, ez jelzi, hogy a készlet itt is nagyon megcsappant. A spekulációk szerint tehát az Apple a júniusi WWDC-n mutatja be az új MacBook Pro modelleket, melyek várhatóan Force Touch trackpaddal lesznek ellátva és elhanyagolható mértékben, de gyorsulhatnak is a modellek az új CPU-kkal.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. LOB - 2015.05.18. 20:53

    Én lecserélném a képet, ha már éppen frissítésről van szó, akkor szerintem nem éppen aktuális egy minimum 3 éves gép, 5 éves operációs rendszerrel.

Szólj hozzá Te is!