Az Apple a Coherent Navigation felvásárlásával javíthat GPS-ein

UP 2015.05.18. 15:31 Apple, Egyéb 0 db 169

Az Apple a Maps szolgáltatás felturbózása érdekében úgy tűnik bekebelezte a Coherent Navigation vállalatot, mely a nagy-pontosságú GPS készülékek és a hozzájuk való szoftverek előállításában jeleskedik.

uber-1_640x

A Coherent Navigation társalapítói Paul Lego, William Bencze, és Brett Ledvina LinkedIn profiljaik tanúsága alapján mind csatlakoztak az Apple-höz az elmúlt hetekben és a cég domainját átirányították az Apple oldalára. A cég megszerzésének okai egyelőre még nem publikusak, de nagyon úgy tűnik, hogy az Apple érdeklődik a pontosabb GPS technológiák iránt. Lego az Apple Maps alkalmazásának csapatába sorolja magát, míg Bencze és Ledvina a helymeghatározó technológiákat kutatja profilja tanúsága szerint.

A Coherent a nagy-pontosságú GPS-ekre szakosodott, amelyek esetében egyesítik a hagyományos GPS adatokat az Iridium műholdrendszer által küldött adatokkal. Alapvetően általános polgári felhasználásra készültek az eszközeik, de számos kormányprojektben részt vettek az Államokban, többek között a katonai helymeghatározó technológiai programokban is. Az Apple-ről tudni lehet, hogy érdekeltek a Maps app megújításában, mivel egyre több szolgáltatás és alkalmazás – többek között az Apple Watch-on – tartalmaz helymeghatározó funkciókat. Várhatóan a a WWDC-n rántják le a leplet az aktuális frissítésekről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!