Mi történt a héten? – 2015/20.

Skarp 2015.05.17. 15:02 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 406

Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, minden hét végén összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva. Ezen a héten megint nagy dömping volt, vegyük is végig.

iphone6

A HÉTFŐ fontos híre az volt, hogy Tim Cook Sergio Marchionne-val, a Fiat-Chrysler konszern vezérigazgatójával tárgyalt. Ez azért ekkora ügy, mert az utóbbi időben alig érkezik hír a pletykált Apple Autó háza tájáról. Sajnos Marchionne nem volt hajlandó megosztani a megbeszélések témáját, de ha már a Völgyben járt, összefutott a Teslás Elon Muskkal is.

KEDDEN jött a soron következő Kuo elemzés – a ritkán hibázó KGI elemző a 6S-es iPhone-hoz rózsaarany árnyalatot, 2 gigabájt RAM-ot és 12 megapixeles kamerát vizionál. A többi részletet a cikkben olvashatjátok.

A SZERDAI napon arról írtunk, hogy a Greenpeace által korábban lépten-nyomon támadott Apple az első helyen zárt a szilícium-völgyi nagyvállalatok környezettudatossági toplistáján, ráadásul hatalmas fölénnyel. Kis színesként ekkor írtunk arról is, hogy a kínai katonák nem hordhatnak se Apple Watch-ot, se semmilyen viselhetőt. Részletek emitt.

CSÜTÖRTÖKÖN kaptuk a hírt, hogy a rövid életű, iTunesos Ping közösségi platform vagy valami hasonló visszatérhet a Beats Music megújuló verziójában. Arról is írtunk, hogy a Taptic motoros fennakadásokon kívül mik lehetnek az okai a lassú Watch-gyártásnak.

PÉNTEKEN elkezdett terjedni a hír, hogy szoftverproblémák miatt őszre csúszik az Apple okosotthon platformjának rajtja. Cupertino azonnal cáfolt – júniusban érkezhetnek az első HomeKit-certifikált termékek. Kiemelendő hír volt még a hét utolsó napjáról, hogy a UBS a mostani negyedévre is 51 milliós iPhone eladásokat jósolt – erre minden esély meg is van, hiszen a termékciklusa vége felé járó modellre a kereslet jól láthatóan nem akar csillapodni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!