Evakuáltak egy kaliforniai Apple Store-t

Sloan 2015.05.15. 11:33 Apple, Egyéb 0 db 205

Egy Monterey-ben található Apple üzletet kellett kiüríteni szerdán, miután egy tucat ember rosszul lett egy FedEx által kiszállított, vegyi anyaggal szennyezett csomagtól.

applestore_palo_alto

Kora délután több Apple alkalmazott vette át csomagját a közeli Macy’s boltban – nyilatkozta a Monterey-i tűzoltóparancsnok egy helyi lapnak. Az egyik csomagból áradó szagtól sokan rosszul lettek, és négyen – elsősorban Apple dolgozók – kórházba is kerültek. Az üzletet elővigyázatosságból kiürítették és bezárták.

Amint kiderült, hogy a csomag veszélyes, a környéken egy étterem teraszát és egy parkolót is lezártak. A tűzoltóparancsnok elmondta, a csomag valamiféle folyékony szerves peroxidot tartalmazott, amit a regionális FedEx elosztó központokban használnak. Az anyag azonban nagy dózisban mérgező lehet.

A FedEx kiadott közleménye szerint, teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal a szennyeződéssel kapcsolatos nyomozásban. A tűzoltóparancsnok azt is elmondta, hogy a veszélyes csomagot szállító teherautó még három helyre szállított aznap, de hasonló küldeményről vagy incidensről nem érkezett bejelentés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!