Az Apple tiltakozik a RadioShack ügyfélinformációk eladása ellen

UP 2015.05.15. 16:12 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 147

A csődeljárása februári bejelentését követően komoly zűrzavar alakult ki a jövőt illetően, tekintettel a RadioShack márkanévre és az érzékeny vásárlói adatokra, amiket a technológiai boltlánc felhalmozott az évek során. A tegnapi árverésen a New York-i székhelyű befektetési vállalkozás, a Standard General került ki győztesen a 26,2 millió dolláros ajánlatával.

Radio-Shack_640x

A múlt hét folyamán, miközben a licitálás folyt a csődbe ment cég szellemi tulajdonaiért és adataiért, az Apple bejelentést tett a a wilmingtoni bíráságon, ahol az eljárást folytatták. Cupertino kifogásolta, hogy a RadioShack nem tartotta a két vállalat között létrejött korábbi viszonteladói megállapodást, aminek értelmében a RadioShack nem adhatja tovább az Apple ügyfelek adatait, főleg nem pénzért. A cég szerint ugyanis ezek az információk nem tartoznak a RadioShack birtokába, így bárki aki megvásárolja a vállalatot – jelen esetben a Standard General – annak nem áll jogában felhasználni ezeket, vagy egyáltalán hozzáférni az érzékeny adatokhoz.

Az Apple ráadásul nem az egyetlen cég, aki kifogással él a csődbe ment RadioShack eladásával kapcsolatban, ugyanis az AT&T is meg akarja akadályozni, hogy nyilvánosságra hozzák a cég védett adatait. Texas állam is a bírósághoz fordult az ügyben, mivel az ügyfelek adatainak eladása sérti Texas megtévesztő kereskedelmi gyakorlatokról szóló törvényét és az alapvető fogyasztóvédelmi jogszabályokat az államban. Frances Smith, egy dallasi jogász úgy véli, hogy a RadioShack fogyasztói adatainak eladása ellen benyújtott tiltakozások megakadályozhatnák, hogy bizalmas információk a csomag részét képezhetik, ezzel akár a végső árat is befolyásolva.

Bár már megvan a nyertes ajánlat, de a Standard General még nem ért célba. Az ügyletet felügyelő bírónak még jóvá kell hagynia az ajánlatot, mielőtt a RadioShack vagyontárgyai ténylegesen a SG tulajdonává válhatnak. A hírek szerint Apple ügyfelek és más cégek személyes adatai akár 67 millió lakcímet és  és 8,5 millió e-mail címet is jelenthetnek. A meghallgatást ezügyben jövő héten, egészen pontosan május 20-án tartják.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!