Mi okozza a fennakadásokat a Watch gyártásában?

Skarp 2015.05.14. 11:34 Apple, Apple Watch 0 db 203

Arról már írtunk korábban, hogy a Taptic engine problémái miatt húzódik el az okosóra gyártása, de mint kiderült a friss hírekből, nem ez az egyetlen ok.

szenzorok

A UBS befektetési cég utánanézett a dolgoknak és több Watch szétszedése után arra jutottak, hogy egy csomó alkatrész esetében csak egy beszállítóval dolgozik az Apple, ami igen kiszolgáltatottá teheti. Hogy pontosabbak legyünk: az OLED kijelzőt csak az LG Display-től, az érintésérzékelőt csak a TPK-tól vásárolja Cupertino.

Ugyanez a helyzet a processzort és a memóriát tartalmazó, a rendszer lelkét adó egytokos rendszernek is, ami kizárólag a USI Shanghaitól érkezik.  A Broadcom szállítja a wireless komponenseket, a Maxim az egyedüli pulzusmérős beszállító. Nicholas Gaudois, az elemzés szerzője megjegyzi, amire mindannyian gondolunk: ez abszolút nem jellemző az Apple-re. Cupertino minden terméke esetében a több beszállítós megoldásokat favorizálja. Ez a megközelítés viszont további fennakadások oka lehet most vagy a későbbiekben.

Az eddig jellemző megoldás flexibilitást ad a cégnek, ha az egyik beszállítónál gyártókapacitási gondok lépnek fel, ráadásul az árakat is könnyebb lejjebb küzdeni. Mivel Tim Cook köztudottan műveleti zseni és beszállítólánc-zsonglőr, a szóló beszállítós konstrukciónak inkább innovációs és technikai okai lehetnek.  Az egyetlen alkatrész, aminek tuti két beszállítója van, az a Taptic-motor – itt az AAC és a Nidec osztja meg a felelősséget – derült ki korábbi sajtóértesülésekből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!