Közösségi funkciók is lesznek az új Beats Musicban

Skarp 2015.05.14. 12:56 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 0 db 196

A legújabb hírek szerint, ha az Apple elindítja zenestreaming szolgáltatását idén, ennek részeként érkezhet egy közösségi hálózat is, amin keresztül az előadók megoszthatják műveiket, kommunikálhatnak és kapcsolatot teremthetnek rajongóikkal – írja egy tegnapi jelentés.

applemusic

A 9to5Mac értesülései alapján az új szolgáltatás social network része valami olyasmi lehet majd, mint az anno vakvágánynak bizonyult Ping, ami az iTunes részeként látott el hasonló feladatokat. A Pinggel ellentétben az új platformon a júzereknek nem lesz saját profilja, így az interaktivitás tekintetében más élményre számíthatunk, mint az előd esetében.

A Spotify-nál is létezik hasonló megoldás, ám ott az előfizetők automatikusan generált előadói oldalakat követhetnek, amik automatikusan aggregálják a bandákkal, előadókkal kapcsolatos információkat. Az Apple úgy tűnik, exkluzív dealekre és partnerkapcsolatokra törekszik a legnépszerűbb zenei formációkkal, ami személyesebbé és emberközelibbé tehetné ezt a featúrát. Ha nem lenne világos, nagyjából arról van szó, hogy Twitter oldalukhoz hasonlóan az előadók ezt is maguk tudnák gondozni, kiadójuk segítségével.

Valami ilyesmire láthattunk példát a legutóbbi 8.4-es iOS bétában is, ahol a Zene alkalmazásban az Artist Activity oldal egyelőre nem funkcionál, de ha jól sejtjük, ide érkezhet majd meg az új funkció. Bár az Apple még semmi hivatalosat nem mondott (már ami zenestreaming ambícióikat illeti) iparági források és szivárogtatások alapján a Beats Music teljes megújítására és a piacelsőség megkaparintására törekszik a közeljövőben. Arról is érkeztek már pletykák, hogy az Apple kiadókkal tárgyal exkluzív licenszmegállapodásokról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!