A Tesla újabb almát szakított a fáról

Sloan 2015.05.14. 17:51 Apple, Egyéb 2 db 378

Elon Musk elektromos autós cége ugyanis most Cindy Nicola-t, az Apple vállalati munkaerőért felelős igazgatóját csábította magához – a munkahelyváltás már Nicola LinkedIn oldalán is olvasható. A dolog iróniája, hogy erre azért volt szükség, mert Cupertino korábban átcsalta a Tesla vezető HR-esét.

10352722_h15508358

A tavaly átédesgetett Lauren Ciminera azonban igen hamar elhagyta az Apple fedélzetét és LinkedIn profilja szerint, épp egy “titkos” projekten dolgozik.  Azt nem tudni, hogy ez az Apple titkos projektjét jelenti vagy valami egészen mást. Mint gyártási, mérnöki és szoftver technológiákkal foglalkozó autóipari és energetikai vállalat, a Tesla a nagy nyilvánosság előtt igazolt át egy csomó fontos Apple alkalmazottat az évek során.

2013-ban többek között Doug Field, a Mac hardverekért felelős alelnök és több UI-, hardver- és szoftverfejlesztési munkatárs, sőt pár vezető is a Tesla-hoz igazolt. A maga részéről Elon Musk sem rejtette véka alá szándékát az Apple alkalmazottak áthívásáról – Musk megjegyezte, a Tesla még mindig ötször annyi munkaerőt szipkáz el az Apple-től, mint fordítva. A friss fogás alkalmazásba állításával pedig lehet, hogy a jövőben még almásabbá válik majd a Tesla.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Bristol - 2015.05.15. 07:35

    Igen, csak teslàéknak nem esik le a tantusz.
    Pedig nyilvànos volt, hogy az Apple is dolgozik egy autón. Apple profin jut belsős infokhoz el kell ismerni.

  2. Apples - 2015.05.15. 08:22

    Bristol, ennyi erővel fordítva meg tobb belső info megy a Teslahoz nem? “…Tesla még mindig ötször annyi munkaerőt szipkáz el az Apple-től, mint fordítva….”
    Amugy abban biztos vagyok, hogy az Apple NEM fog autot gyartani az elkövetkező 20 evben. A CarPlay képernyő tukrozese viszont egy átmeneti, gyerekjáték megoldás, azt gondolom, hogy inkabb valami szoftveres platform megoldáson dolgoznak az autóipar szamara.

Szólj hozzá Te is!