Tim tudományról és oktatásról tárgyalt a kínai miniszterelnök-helyettessel

Sloan 2015.05.13. 18:10 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 115

Tim Cook  a kínai miniszterelnök-helyettessel találkozott – Liu Yandong kedden Pekingben fogadta az Apple vezérigazgatóját. Cook az utóbbi időben több kínai vezetővel is találkozott, a régió felé való nyitás előmozdításának reményében.

size_810_16_9_Tim_Cook_em_encontro_com_vice_a_premiê_chinesa_Liu_Yandong_

A kínai kormány legmagasabb pozícióját elfoglaló Liu, dicsérte az Apple-t “kínai terjeszkedéséért és a kíni tudománnyal, technológiával, oktatással és más területekkel való közreműködéséért”. A Xinhua, kínai állami hírügynökség szerint, az Apple legtöbb termékét Kínában gyártja, emellett jelentős kutatási-fejlesztési centrumot üzemeltet Sanghajban. A miniszterelnök-helyettes az Apple befektetéseinek további kínai bővítéseire és a két ország közti kötelék szorosabbra fűzésében való segédkezésre kérte a vezérigazgatót.

Cook ismét elmondta, hogy Kína nagyon fontos piac az Apple számára és arra is utalt, hogy a vállalat “hajlandó részt venni az amerikai-kínai együttműködésből származó tudományos és oktatási fejlesztésekben”. A CEO a hét elején érkezett Kínába, pont akkor, amikor a cég bejelentette megújuló energia programjának bővítését. A kezdeményezés részeként, az Apple megvásárol – a World Wildlife Funddal együtt – összesen 1 millió hektárnyi erdőt, így gondoskodva a csomagolási anyagokról.

Az Apple vezetője legutóbb tavaly ősszel járt Kínában, ahol a Foxconn partnercég gyárait látogatta, decemberben pedig Cupertino-ban fogadta az Internet Információs Hivatal osztályvezetőjét, Lu Wei-t.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!