Az Apple ismét első a Greenpeace listáján

UP 2015.05.13. 13:31 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 215

Az Apple továbbra is lehagyja a szilícium-völgyi társait, amikor környezettudatos döntéseket kell hozni. A bővülő adatközpont-hálózat egyre kisebb ökológiai lábnyoma kifizetődő, derül ki a Greenpeace éves jelentéséből. 

AppleMaidenDataCenterSolarArray_640x

Az egymást követő második évben is a maximális 100 pontot kapta az Apple a Greenpeace tisztaenergia indexén. A vállalat “A” értékelést kapott mind a négy kategóriában, ami azt jelenti, hogy elsőrangúak energia transzparencia, a megújuló energia iránti elkötelezettségük és politikájuk, az energiahatékonyság és fogyasztáscsökkentés, illetve a megújuló energiaforrások alkalmazása és érdekképviselete terén is. A második helyet 73 ponttal a Yahoo szerezte meg, míg a többi vállalat közül egyik nem lépte át az 50-es pontszámot.

“Az Apple vezet az Internet hozzá tartozó részeiben a megújuló energiákkal való működésben, még úgy is, hogy közben rohamos mértékben terjeszkednek. Mindhárom tavaly bejelentett adatközpont megújuló energiaforrásokkal működtetve jön létre. Az Apple emellett pozitív hatással tud lenni és nyomást gyakorol a vezető szolgáltatókra, hogy segítsenek elérni a 100%-ban megújuló energiaforrások célját.” A Greenpeace különösen értékeli, hogy az Apple megkerülve a közüzemi energiaszolgáltatókat, saját megújuló energiát termelő létesítményeire épít. A cég számos napenergia farmot épített már az adatközpontjai mellett, és befektetett vízerőműprojektekbe és üzemanyagcellás berendezésekbe is.

Az Apple vezet a helyi megújuló energetikai beruházások kiépítésében is a Greenpeace szerint. Ezek pedig fontos lépések, mivel egyértelmű üzenetet jelentenek a hatalommal bíró vállalatoknak, hogy az ügyfeleik elvesztését kockáztatják, amennyiben nem reagálnak azok igényeire a zöldebbé válással. Az év elején pedig az Apple bejelentette, hogy az államokbeli tevékenységük 100 százaléka, és a nemzetközi 87 százaléka megújuló energiaforrásból fedezett, és a cél a globális 100% elérése. A cég pedig az erőforrások menedzsmentjére is kiterjesztette a környezetvédelmi kezdeményezéseket, a több ezer hektárnyi erdő felvásárlásával az USÁ-ban és Kínában.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!